Verë rekord: 28 milionë italianë gati për të shkuar me pushime, ja destinacionet e preferuar brenda dhe jashte Italise. 80% do t’i kaloje..

195
0

Rreth 28 milionë italianë do të bëjnë pushimet një ose më shumë herë, midis qershorit dhe shtatorit, për një total prej 62.8 milionë nisjesh, përfshirë ata që do të shkojnë jashtë vendit. Ajo del nga Observatori Confcommercio Confturismo.

Çdo person do të shpenzojë pothuajse 300 euro për një fundjavë – italianët do të shpenzojnë pothuajse 300 euro secili për një fundjavë, 540 euro për pushime nga 3 deri në 6 ditë dhe 1250 për pushimet kryesore, atë prej 7 ditësh ose më shumë, ‘ekonomia kombëtare, me blerjet e tyre, rreth 47 miliardë euro all inclusive (transport, akomodim, katering, argëtim, pazar).

Buxheti i shpenzimeve duket të jetë elementi i parë me të cilin pajtohen të intervistuarit, i cituar si motivimi për zgjedhjen e destinacionit të udhëtimit nga 19.3% e kampionit, i ndjekur nga pasuria e atraksioneve të vendit dhe cilësia e peizazhit. përkatësisht në 13, 5% dhe 12.1%.

“50% ka vendosur tashmë gjithçka, 80% është në Itali” – Për pushimet verore një në dy italianë tashmë ka vendosur dhe rregulluar gjithçka: 16% përgjigjen se nuk kanë nevojë të rezervojnë sepse do të shkojnë prane miqve apo të afërmve, ndërsa 31% kanë rezervuar tashmë shërbimet që u nevojiten. Nga 50% e mbetur, gjysma janë tashmë aktive në kontrollimin e disponueshmërisë së objekteve akomoduese dhe mjeteve të transportit, ndërsa të tjerët janë ende duke vendosur, zbulon gjithmonë Observatori Confcommercio i Confturismo percjell shqiptari.net.

E para që planifikohet konkretisht jane pushimet kryesore, ajo prej 7 ditësh e më shumë, siç e kanë bërë tashmë 73% e atyre që synojnë të largohen në korrik dhe 65% e pushuesve në gusht. Kombinimi i destinacioneve është sërish ai klasik i periudhës: 80% në Itali, 20% jashtë vendit. Në kategorine e atyre qe qendrojne ne Itali, Pulia eshte në krye të renditjes së preferencave, i ndjekur nga Siçilia dhe Toskana por me paraqitje të shkëlqyera edhe të Emilia-Romagna, Sardenja dhe Kalabria.

Destinacionet e preferuara: Greqia fiton jashtë – Jashtë vendit preferohet në radhë të parë Greqia dhe për të vijuar me pak shkëputje, Spanja, Franca dhe Kroacia. Është deti ai që mbretëron, ku të anketuarit tregojnë plazhin si destinacionin e tyre të preferuar në 57% të rasteve, të ndjekur në distancë nga malet dhe qytetet e artit, midis 13% dhe 11% të preferencave./shqiptari.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.