Vaksina me detyrim në kete shtet, nisin protestat. Qeveria detyrohet te..

1523
0

Një ligj në shtetin e Danimarkës që do t’i kishte dhënë autoriteteve fuqinë që t’iu injektojnë me forcë personave një vaksinë për koronavirusin, është braktisur pas nëntë ditësh protesta publike.

“Ligji mbi epideminë” do t’i kishte dhënë qeverisë daneze fuqinë të merrnin masa karantine të detyrueshme kundër çdokujt që mund të ishte infektuar nga një sëmundje e rrezikshme, por ka qenë pjesa që lidhej me vaksinimet që ka shkaktuar zhurmën më të madhe, shkruan Summit News.

“Autoriteti Shëndetësor Danez mund të jetë në gjendje të marrë grupe njerëzish që duhen të vaksinohen për të përmbajtur dhe eliminuar një sëmundje të rrezikshme”, raporton e përditshmja The Local.

“Personat që e refuzojnë këtë, mund – në disa situata – të detyrohen me ndalimin fizik, me policinë e autorizuar të ndërhyjë”.

Megjithatë, pas nëntë ditësh rresht protestash kundër ligjit të ri, propozimi tani është hedhur poshtë.

Më poshtë pamjet nga protestat:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.