Vajza e vogël merrte çdo ditë në telefon këtë burrë dhe e quante atë ‘baba’. Por kur ai kuptoi se kush ishte, mbeti zemërthyer!

875
0

Një ditë duke shkuar me makine ne pune, telefoni im ra. Nga ana tjetër degjohej zëri i një vajze të vogël. “Babi, kthehu shpejt në shtëpi, më mungon!” E dija që kjo vajzë e vogël duhet të kishte telefonuar ne numrin e gabuar.

Kohët e fundit kam marrë shumë telefonata të panjohura. Kështu që me mirësjellje iu përgjigja: “I keni rene gabim”. Më pas, e mbylla telefonin.

Ditët ne vazhdim, me telefononte i njejti numer dhe kjo me irritonte.Ndonjëherë, me duhej ti jepja nje pergjigje te ashper telefonuesit dhe nganjëherë me duhej ta injoroja thirrjen.

Një ditë, i njëjti numër me telefonoi perseri,dhe me qetesi iu pergjigja thirrjes, pasi isha kurioz përse kjo vajzë e vogël vazhdonte të me telefononte.

U pergjgjigja dhe degjova po te njetin ze te vogel, por kësaj radhe zëri i saj mu duk me i dobët dhe fryma e saj me e shkurtër. “Babi, te lutem kthehu shpejt. Me mungon shume! Nënë më tha se ky ishte numri i saktë. Ky është numri juaj i telefonit. ”

“Babi, unë kam dhembje! Nëna më tha që je shumë i zënë me punë dhe ajo po kujdeset dite e nate per mua.Ajo po lodhet. Babi, duhet të jetë shumë e vështirë për ju që të punoni çdo ditë kështu që nëse nuk mund të vini, a mund të më dergoni një puthje? ”

Unë nuk mund ta refuzoja kërkesën nga ky zë i bukur, kështu që bëra disa tingujt ne forme puthjeje per te. Pasi vajza e vogël i dëgjoi puthjet e mia, ajo tha, “Faleminderit …. babi, unë jam … shumë e lumtur, ndihem … aq e lumtur … ..”

Sic isha duke komunikuar me vajzen, papritur u degjua zeri i nje gruaje:”Më falni zotëri që ju kemi shqetësuar javet e fundit. Unë sinqerisht ju kërkoj falje. Doja tju thërrisja kur të kisha përfunduar të gjitha problemet e mia këtu, por më vjen keq. ”
“Fëmija im ka jetuar një jetë shumë të trishtuar. Qe diten kur lindi, ajo u diagnostikua me kancer të eshtrave dhe babai i saj vdiq jo shumë kohë më parë, nga një aksident me makinë dhe nuk kisha kurajo t’i tregoja për këtë lajm të keq “.

“Ajo duhej të kalonte përmes kimioterapisë çdo ditë dhe vuajtja është shumë e madhe për një fëmijë si ajo. Pas çdo seance dhe kur dhimbja behet shumë e madhe për të, ajo donte të fliste me të atin, ndërsa gjithmonë ai e inkurajonte që të qëndronte e fortë “.

“Unë me të vërtetë nuk kam guximin t’i tregoj një fëmije të sëmurë se babai i saj ka vdekur. Pra, që nga dita që babai i saj vdiq, kam telefonuar një numër të rastësishëm që doli të ishte juaji … .. “Pas dëgjimit të historise se saj, unë u trishtova plotësisht.
“Si është fëmija tani?” E pyeta.

“Ime bijë sapo ndërroi jetë … ju duhet t’i keni dhënë asaj një puthje lamtumire … ajo u largua nga kjo jetë me një buzëqeshje në fytyrën e saj. Para se të largohej, ajo mbante fort telefonin. Ju falënderoj që i keni bërë momentet e fundit të vajzës time të lumtura “.

Unë menjëherë shpertheva në lot pasi dëgjova se vajza e vogël kishte vdekur …/©10gjera.com