Truku si lavatricja juaj te mos prishet kurre çdo tre muaj duhet ta bëni këtë!

800
0

Me anë të disa truqeve të mrekullueshme, ju mund të siguroheni që makina juaj e larjes të jetojë më gjatë. Përveç kësaj, do të jetë e pastër, pa erë të keqe dhe bakterie.

Të gjithëve na ndodhë që kur të blejmë ndonjë pajisje të re, nuk do të zgjasë shumë. Më parë, pajisjet janë projektuar që të zgjasin në çdo kohë, ndërsa tani pothuajse e arrijnë fundin e garancionit. Në rastin e makinave, problemi më i madh është uji i ngurtë, shtresimi i gurit apo gëlqerës që i shkakton makinës problem të madh për mosfunksionim. Edhe nëse filtri nuk pastrohet rregullisht, dëmi mund të jetë akoma më i madh.

Me anë të disa truqeve të mrekullueshme, ju mund të siguroni që makina juaj e larjes të jetojë më gjatë. Përveç kësaj, do të jetë më e pastër, pa erë të keqe dhe bakterie.

Gruri dhe soda bikarbone

Pijet alkoholike dezinfektojnë makinën larëse, ndihmojnë në lëvizjen si dhe dylli acidik ndikojnë në heqjen e pluhurit dhe zbutësit nga pllaka. Nëse vjen erë e pakëndshme nga rrobalarësja juaj, atëherë soda bikarbobne do të zgjidhë problemin në fjalë.

Shtoni ujë në një enë dhe hidhni një filxhan sode bikarbone dhe lëshojeni në cikël të zbrazët rrobalarësja në temperaturën më të lartë. Ky kombinim është një nga preparatet pastruese më të fuqishme për të luftuar kundër gëlqerës dhe prishjes. Përsëriteni këtë proces çdo tre muaj në mënyrë që makina larëse të funksionojë si duhet!

Lëng limoni

Nëse keni ndonjë problem serioz, kthejeni programin në temperaturë më të lartë të larjes. Shtoni dy gota me ujë limoni të thatë. Kur përfundon cikli i larjes, përsëriteni të njejtin cikël, por mos hidhni kësaj radhe lëng limoni. Në këtë mënyrë, ju do të pastroni makinën larëse nga të gjitha papastërtitë, duke përfshirë gëlqerën, erën e pakëndshme dhe çdo mbetje tjetër qoftë detergjent apo diçka tjetër./femra.net/