Trazira në vend, ambasada amerikane bën thirrjen e fortë

755
0

Protesta e opozitës para Kuvendit të Shqipërisë është shoqëruar me incidente të rënda.

Policia ka shoqëruar 4 persona, 1 person është lënduar rëndë dhe qindra protestues tentuan të hyjnë brenda ambienteve të Kuvendit.

Ndaj kësaj proteste ka reaguar ambasada e SHBA-së e cila bën thirrje që qytetarët e saj të mos lëvizin në zonat ku zhvillohen protestat.

Njoftimi i Ambasadës amerikane

Ambasada e SHBA-së informon qytetarët amerikanë se demonstrimet para ndërtesës së Parlamentit në Tiranë vazhdojnë.

Është raportuar për raste dhune. Ju lutemi të monitoroni raportimet e medias për ndryshimet e kohës dhe të vendndodhjes dhe rregulloni planet sipas nevojës.

Ambasada e SHBA nuk është e vetëdijshme për ndonjë kërcënim specifik ndaj shtetasve ose interesave të SHBA.

Ambasada u kujton qytetarëve të SH.B.A.-së se edhe demonstrimet dhe ngjarjet e mëdha që synojnë të jenë paqësore mund të kthehen në konfrontime.

Shmangni fushat e demonstratave dhe ushtroni kujdes nëse ndodheni në afërsi të ndonjë tubimi të madh, protestave ose demonstrimeve.

Tubimet e mëdha publike mund të ndikojnë në të gjitha arteriet e mëdha hyrëse në qytetin në të cilin ndodhin. Demonstratat në një qytet kanë potencial për të udhëhequr në mitingje apo demonstrata të tjera publike në vende të tjera të qytetit dhe vendit.

Shqyrtoni planet tuaja personale të sigurisë; mbeteni të vetëdijshëm për rrethinën tuaj, duke përfshirë ngjarjet lokale; dhe të monitorojnë stacionet lokale të lajmeve për përditësime. Ruajtja e një niveli të lartë të vigjilencës dhe marrja e hapave të duhur për të rritur sigurinë tuaj personale dhe për të ndjekur udhëzimet e autoriteteve lokale.

Qytetarët e SH.B.A.-së duhet të shmangin zonat e demonstratave dhe të tregojnë kujdes nëse ndodhen në afërsi të ndonjë tubimi të madh, protesta apo demonstrime. Edhe demonstratat që synojnë të jenë paqësore, mund të kthehen në konfrontime dhe të shkallëzohen në dhunë.