Restoranti ne Rimini punëson “vetëm italianë”: shpërthen rrjeti

34
0

Një restorant në Rimini përfundoi në nje furi komentesh pasi kishte postuar një shpallje pune në faqen e tij sociale në të cilën kërkonin një “ndihmës në kuzhinë, tutto fare”, me numrin e telefonit të vendit të renditur më poshtë, por duke specifikuar qartë në kllapa. “vetëm italianë”. Në postim plasen komentet kritike dhe brenda një dite drejtuesit vendosën të fshinin njoftimin.

CGIL e Riminit, e cila e zbuloi çështjen , e stigmatizoi ashpër atë. “Kjo – denoncon sekretarja e CGIL Isabella Pavolucci – tregon se mentaliteti ksenofobik i një individi të vetëm nuk është i përgjithësueshëm, megjithatë ia vlen të ripërsëriten disa parime”.

Postimi i publikuar nga restoranti në rrjetet sociale, shton Pavolucci, “hap gjithashtu një vështrim në mënyrën e përafërt dhe jashtë rregullave në të cilën shumë kompani në zonën tonë procedojnë në kërkimin e personelit”./shqiptari.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.