Itali/ Tre rajone bëhen portokalli, nje do të jetë e kuqe, ja cfare duhet te dini

750
0

Instituti i Lartë i Shëndetësisë ka komunikuar të dhënat më të fundit mbi infeksionet, mbi të cilat do të pasojne urdhrin e Ministrisë së Shëndetësisë.

Pas rezultateve të raportit më të fundit epidemiologjik të ISS të Premten 12 Shkurt, rajoni i Siçilisë – me urdhëresën tjetër të Ministrit të Shëndetësisë Roberto Speranza, që pritet për orët e ardhshme – do të ndryshojë nga portokalli në të verdhë. Në drejtim të kundërt, në vend të kësaj, Toskana, Liguria dhe Abruzzo do të bëhen portokalli, si dhe Provinca autonome e Trentos.

Për më tepër, përsëri në Abruzzo, presidenti i rajonit Marco Marsilio nënshkroi një urdhër për të vendosur provincat e Chieti dhe Pescara në zonën e kuqe. E gjithë Umbria gjithashtu do të përfundojë me të kuqe, e cila është përfshirë në zonat e kuqe të errët, d.m.th. veçanërisht në rrezik nga ECDC (Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve, agjencia e pavarur e BE-së që merret me sëmundjet infektive).

Situata është e pandryshuar për bashkitë e kuqe në Toskanë, Siçili, Abruzzo dhe Molise, të cilat kishin ndryshuar ngjyrë në fillim të javës përmes urdhërave rajonalë, dhe për provincën autonome të Bolzano, e cila mbetet portokalli, por në bllokim deri në 28 Shkurt. Rt mesatarja kombëtare është rritur javën e fundit, duke shkuar nga 0.84 në 0.95.

Në zonat e kuqe, të gjitha shërbimet edukative socio-arsimore të shkollave të fëmijëve janë pezulluar, ndërsa shkollat ​​fillore dhe të mesme – klasa e parë dhe e dytë – do të kthehen në mësimin në distancë.

Për të gjitha territoret, pavarësisht nga ngjyra, ora e natës mbetet në fuqi nga ora 10 deri në 5 të mëngjesit dhe ndalimi i largimit nga rajoni ose krahina juaj. Për më tepër, zgjatja e bllokimit të lëvizjeve midis rajoneve deri më 25 shkurt është konfirmuar nga Këshilli i fundit i Ministrave i qeverisë.
Rregullat e zonave të verdha

Sipas dispozitave të Ministrisë së Shëndetësisë në fuqi që nga 1 Shkurti, lëvizja midis komunave është e lejuar në të gjitha rajonet e verdha, por lëvizja midis rajoneve është akoma e ndaluar, deri në 16 Shkurt, me përjashtim të shëndetit, punës ose nevojave. Vizitat lejohen vetëm një herë në ditë, midis 5 dhe 22 për një maksimum prej 2 personash përveç bashkëjetuesve, fëmijëve nën 14 vjeç dhe personave jo të vetëmjaftueshëm.

Baret dhe restorantet janë përsëri të hapura deri në orën 6 të pasdites, me ndalimin e ngritjeve për baret pas orës 18 dhe pas orës 22 për restorantet, ndërsa shpërndarja në shtëpi lejohet gjithmonë. Alsoshtë gjithashtu e ndaluar të konsumoni ushqim dhe pije në natyrë nga ora 6 deri në 5 të mëngjesit.

Dispozitat për qendrat tregtare mbeten të mbyllura gjatë fundjavave dhe në festat zyrtare dhe para pushimeve.

Nga ana tjetër, ambientet sportive janë të hapura, me përjashtim të palestrave dhe pishinave. Kinematë dhe teatrot gjithashtu do të mbyllen, ndërsa muzetë dhe ekspozitat do të jenë të hapura, por jo me pushime.

Kopshtet, shkollat ​​fillore dhe të mesme do të rifillojnë mësimin në frekuentim me 100%, ndërsa për shkollat ​​e mesme ka ende një ndërrim 50% me babanë. Universitetet do të vendosin në mënyrë të pavarur sipas secilit universitet individual.

Kufiri i mbushjes prej 50% mbetet për transportin publik, me përjashtim të transportit shkollor. Me makinë, megjithatë, maksimumi 3 do të jenë në gjendje të udhëtojnë, me detyrimin e një maske dhe vetëm shoferin në vendet e para.

Të gjitha aktivitetet që lidhen me lojërat e fatit mbeten të mbyllura, përfshirë në bare dhe duhanpirës.
Dhe ato të zonave portokalli

Në zonat portokalli, rregullat e përgjithshme të vëzhguara deri më tani mbeten në fuqi, me kufizime për të udhëtuar vetëm në komunat e banimit dhe brenda 30 kilometrave, duke përjashtuar kryeqytetet e provincave. Përjashtimi i vetëm është fillimi i mësimit 100% ballë për ballë për kopshtet, shkollat ​​fillore dhe të mesme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.