Toka nuk po gjen qetesi, Eksperti i sizmologjise i ben thirrje shqipetareve, duhet te….

1199
0

Nje lekundje tërmeti me magnitude 4.5 e shkalles rihter ka rene para pak ditesh në veri të Cërrikut. Ky shtë pasuar nga dy ngjarje të tjera më të vogla, si dhe eshte pasuar me tjetër të madhësisë 4.2 e cila është pasuar me disa lëkundje më të vogla. Keto tërmete nuk kanë lidhje me vatrën e ekspozuar në nëntor të vitit të kaluar, por është një vatër e re.

Pavarësisht shqetësimit të qytetarëve, sizmiologët kërkojnë qe qytetaret duhet të jenë të qetë.

Nderkohë, nga ana e Institutit të Sizmiologjisë, në mënyrë të vazhdueshme bëhen kontrolle në stacionet sizmiologjike të vendit.

Specialisti përsërit se tërmetet janë të paparashikueshëm. Ndërkohë, lidhur me aplikacionet, profesor Duni shprehet se qytetarët nuk duhet të panikosen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.