Theri me thikë kroaten pasi ajo e la, shqiptari u bën “zbor” 20 policëve austriakë

520
0

Një shtetas nga Kosova ka vënë në lëvizje të gjithë policinë në Linz të Austrisë pasi para një muaji kishte therur me thikë bashkëshorten e tij, kroaten 34-vjeçare.

Pas një rezistence të fortë ku u deshën rreth 20 policë për ta vënë në pranga, 35-vjeçari është vënë para drejtësisë.

Ai u arrestua nga policia austriake në afërsi të stacionit hekurudhir në Linz. Arsyet e krimit janë ndarja e paralajmëruar e kroates nga kosovari, por aktualisht, ai nuk ka dhënë asnjë deklaratë.

Kosovari sulmoi me thikë bashkëshorten e vet kroate, duke i shkaktuar plagë të rënda trupore para një qendre tregtare në lagjen Auwiesen. Më pas, ai ka shtënë edhe me një pistoletë të rreme në drejtim të saj dhe është arratisur nga vendi i ngjarjes në drejtin të panjohur.

Çifti mësohet se ka dy fëmijë, të cilët në momentin e ngjarjes kanë qenë në shkollë.

Arrestimi i tij u realizua pas ardhjes së tij me autobus nga Praga në Linz.

Deri më tani ai ka refuzuar të flasë, por hetuesit supozojnë se shkaku ka qenë ndarja e paralajmëruar e kroates nga ai. Kroatja 34-vjeçare për momentin është në gjendje të stabilizuar, pohojnë hetuesit.