Testoni inteligjencën tuaj/ I gjeni dot këto 4 Quiz-e?

2384
0

1)    Pesha e tullës
Një tullë peshon një kile plus gjysmë tulle. Sa kile peshon një tullë?

2)    Në kotec
Në një kotec ka lepuj dhe pula; por në total ka 100 putra dhe 40 këmbë pulash. Sa lepuj dhe sa pula ka në kotec?

3)    Macet dhe minjtë

Një mace e gjysmë në një minutë e gjysmë hanë një mi e gjysmë. Sa mace duhen për të ngrënë 60 minj në 30 minuta?

4)    Gjahtari
Një gjahtar shkon për gjueti i shoqëruar nga një mik. Vënë njëfarë basti sipas të cilit nëse gjahtarit i del huq një e shtënë duhet t’i japë 5 euro shokut, ndërsa nëse godet në shenjë fiton 4 euro. Pas 12 të shtënash gjahtari merr 12 euro: Sa të shtëna ka dalë huq?

Komentoni duke dhënë zgjidhjet tuaja!

s.k.shqiptarja/