Tërmeti na bëri më tepër besimtarë, në momentet e vështira të gjithë i drejtohen vetëm Zotit

573
0

Psikologët thonë se njeriu e është i prirur të besojë tek një fuqi e mbinatyrshme. Thellë në vetvete e ka besimin në Zot, pavarësisht se ndonjëherë e harron apo neglizhon atë.

“Është një ligjvënës që na i ka treguar disa ligje dhe disa jo, i ka mbajtur për vete, që herë pas here dikush të zgjohet dhe të thotë: “Prit, ka nje Zot aty lart.”,- thotë Imami Ahmed Kalaja.

Imami tregon se ashtu si shumë të tjerë zbritën poshtë, sapo ra tërmeti.

“Ishte për t’u theksuar se kur u dha njoftimi për tërmetin tjetër, shumë njerez u strehuan nën çatinë e xhamise tek Rruga e Kavajë”, tregon Imami.

Solidariteti mes njerëzve mbetet i fortë tregon Imami. Një herë në muaj xhamia ku ai ligjëron e marrin një rast në nevojë dhe e trajtojnë.

“Pas tërmetit e kemi bërë çdo natë nga një thirrje dhe njërezit janë përgjigjur. I fundit është rasti i një zonjë që po i rindërtojmë shtëpinë”, thotë ai.

Në raste si tërmeti që goditi vendin tonë, vjen një moment që ajo besimi në Zot zgjohet dhe e kupton, se ka diçka që është mbi ligjet e natyrës.

“Në ato moment u luta “O Zot, më mbro fëmijët”. Ne lutemi, kur jemi keq, dhe pastaj e harrojmë atë që na bëri mirë. Në qiell, det e zjarr nuk ka ateistë, thotë një besimtar”, thonë qytetarët.Juli Ristani /topchannel/