Tërhiqet Zelensky: Duhet ta pranojme, Ukraina nuk mund të jetë pjesë e NATO

3
0

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky ka sugjeruar së fundmi se vendi duhet të pranojë se nuk do të jetë në gjendje të bashkohet me aleancën ushtarake të NATO-s.

Gjatë një konference të zhvilluar me zyrtarët e ushtrisë, kreu i shtetit ukrainas u shpreh se “Ukraina nuk është një anëtare e NATO. Ne e kuptojmë këtë. Për vite me radhë kemi dëgjuar se dyert janë të hapura, por gjithashtu kemi dëgjuar se nuk mund të bashkohemi. Kjo është e vërteta dhe ne duhet ta njohim atë”.

“Më vjen mirë që njerëzit tanë kanë filluar ta kuptojnë këtë dhe të mbështeten tek vetja dhe partnerët tanë që na ndihmojnë”, shtoi Zelensky.

Para pushtimit, Vladimir Putin kishte kërkuar që Ukrainës t’i ndalohej të bashkohej në NATO, si një nga “garancitë e sigurisë” që kërkonte Moska.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.