Të gjithë peshkatarët u ngazëllyen kur zbuluan çfarë kishin kapur në rrjetat e tyre, por ja pse kapiteni e hodhi sërish në det këtë lloj peshku kaq të shtrenjtë

905
0

Karavidhet konsiderohen si një nga pjatat më të shtrenjta në menu. Çmimi i saj eshte shume i larte pasi eshte e veshtire te gjendet dhe rritet me një ritëm shumë të ngadaltë. Kur ekuipazhi i anijes arriti të kape një karavidhe gjigande, të gjithë u ngazellyen, përveç kapitenit.

Kapiteni ishte i ngarkuar për të kontrolluar çdo karavidhe që kapën dhe ai gjeti se kishte një karavidhe të papërshtatshëm për t’u konsumuar

Arsyeja e tij ishte për shkak se karavidhe ishte në të vërtetë një femër dhe karavidhet femra do të shkonin kundër parimit të tij pasi ai beson se është më mirë që karavidhet femra të lirohen përsëri në oqean ashtu që speciet të jenë të qëndrueshme dhe vazhdojne te shumohen

Kapiteni ishte ne krye te detyres per te kapur cdo karavidhe,por ai pa se kjo karavidhe ishte e papershtatshme per konsum njerezor.

Ai nuk hezitoi ta leshonte karavidhen femër në det.

Sipas tij, iniciativa e tij e vogël ishte ne favor te industrisë së peshkimit të karavidheve.

Është e vështirë te gjendet nje kapiten me nje vizion te tille ditet e sotshme. Kur shumica e njerëzve nuk kujdesen për të tjerët për hir të fitimit, ky kapiten tregohet ndryshe.

Por, a keni pyetur veten se si kapiteni arriti të dalloje gjinine e karavidhes nëse ishte femër apo mashkull?

Ekzistojnë tre karakteristika që mund t’i përdorni për të dalluar një karavidhe femer apo mashkull:

1. Madhësia e bishtit

Karavidhet femra kanë bisht të gjërë në krahasim me meshkujt që e përdorin për të ruajtur vezët e tyre

2. Madhësia e ‘gjymtyreve’

Karavidhet kane disa gjymtyre te bashkangjitur në trupin e tyre të cilat janë të vendosura nën bishtin e tyre. Këto i ndihmojnë ata të notojnë dhe gjithashtu jane çelësi për te treguar seksin e karavidheve. Karavidhet femra kanë ‘gjymtyre’ më të gjera se karavidhet meshkuj.

3. Karakteristikat fizike të gjymtyreve te tyre

Karavidhet femra kanë gjymtyre te holla, me pupla dhe te buta në krahasim me meshkujt.

Sa kohë duhet qe nje karavidhe te arrije pjekurine e saj?

Një karavidhe femër mund të mbajë deri në 10.000 vezë në një kohë dhe vezët ruhen nën bishtin e saj. Duhet një vit që vezët të shuhen dhe zakonisht vetëm 1% e vezëve do të mbijetojnë per tu rritur.

Ekziston edhe një instrument që anijet e ekuipazhit mund të përdorin për të matur nëse një karavidhe është pjekur.