Studimi i fundit/ Kjo kategori e njerëzve është me e rrezikuar nga pasojat e rënda të koronavirusit

1436
0

Një studim i fundit ka arritur në përfundimin se njerëzit që ecin ngadalë, kanë shumë gjasa të vdesin nga koronavirusi.

Shkencëtarët e Universitetit të Leicester-it të përfshirë në studim, zbuluan se njerëzit me peshë normale që ecnin më ngadalë se tre milje në orë kishin pothuajse 2.5 herë më shumë gjasa të zhvillonin Covid-19 të rëndë dhe 3.75 herë më shumë të ngjarë të vdisnin nga virusi sesa ata që ecin më shpejt dhe kanë peshë normale.

Në fakt, këmbësorët e ngadaltë me peshë normale u zbuluan se ishin më të rrezikuar nga sëmundja e rëndë dhe vdekja sesa të tjerët.

Studimi i 412,596 burrave dhe grave të moshës së mesme ekzaminoi sesi indeksi i masës trupore dhe ritmi i vetë-raportuar i ecjes kishin lidhje me rrezikun e prekjes së rëndë të Covid-19 dhe vdekshmërisë.