Skandal në varrezat e Tufinës, varr masiv me eshtra fëmijësh, cfare u zbulua se fundmi..

1814
0

Piranjat e kanë nisur sezonin e ri me një investigim të fortë që duhet të ketë reagim të menjëhershëm nga institucionet. Varrezat e Tufinës fshehin një makth të vërtetë, pasi përveç zhvarrosjes, shitjes së tokave nga dy herë, ka dhe një varr masiv me eshtrat e foshnjave.

Klodi denoncoi në emision për gazetarin Eraldo Harlicaj se nuk gjente varrin e vëllait të tij. ‘Nuk gjej varrin e vëllait. Bëra kërkime të shumta, por asgjë. Nuk e gjej dot, pavarësisht të dhënave që më japin përgjegjësit e varrezës’.

Piranjat së bashku me Klodin ndjekin gjithë procesin e kërkimit, por më kot, pasi varri nuk gjendet dhe nuk dihet se çfarë ka ndodhur me të. Me shumë mundësi ka pasur një mbivendosje varresh, pasi të gjitha të dhënat tregojnë diçka të tillë.

Në krahun tjetër, Klodi ka një dyshim se eshtrat e vëllait të tij mund të jenë zhvendosur te muralja e fëmijëve. ‘Kur më thanë se mund të jenë në murale e mendova si diçka pozitive, pasi do kishte eshtrat, emrin, mbiemrin dhe të dhënat. Por nuk ishte kështu’, tha ai.

Pavarësisht se shpresat ishin të vogla, shkojmë drejt murales së fëmijëve. Pamja që shohim është horror. Një kanal i betonuar me një gjatësi rreth 40 metra na shfaqet para syve.

Mbeturina të shumta dhe asnjë lloj kujdesi shihet me sy të lirë, por kur afrohemi më nga afër shohim se pllakat e betonit janë të thyera dhe skandali i vërtetë është brenda kësaj varreze masive.

Eshtra të shumtë të vendosura në paketime të tejdukshme ëmbëlsirash janë të hedhura pa kujdesin më të vogël mbi njëra-tjetrën. Pamja është e frikshme dhe vlen për t’u përmendur se një pjesë e mire e këtyre kasketave janë të hapura.

Emrat e fëmijëve janë të shënuara me lapostil dhe në shumicën e rasteve shumë vështirë të dallueshme. Megjithatë, ky nuk ishte fundi, pasi në një sektor tjetër të kësaj varreze masive u gjetën të hedhura në qese mbeturinash mbetje kockore të personave të rritur.

Disa dhjetëra trupa ishin të hedhur në qese pa kujdesin më të vogël, ndërsa në një prej qeseve që ishin të hapura dalloheshin qartë mbetjet kockore të një personi të seksit femër.

Kjo mungesë vlerësimi dhe nderimi ndaj të vdekurve bëri që gazetari Eraldo Harlicaj të kërkonte ‘llogari’ te drejtoresha e Agjencisë së Shërbimit Funeral në Bashkinë e Tiranës, Raimonda Shino. Kjo e fundit u shfaq mjaft krenare për muralet. ‘Jam shumë krenare për punën time. Nuk kam nevojën të shoh pamjet, pasi e di çfarë kam në varrezat e Tufinës. Muralet tona janë modele, krenohemi me to’, tha ajo në mënyrë absurde.

Kjo ishte vetëm pjesa e pare e historisë, pasi vazhdimi i skandalit të varrezave të Tufinës do të vazhdojë dhe javën tjetër të emisionit…