Si të largosh kapsllëkun, fryrjen dhe gazrat brenda 1 minute sipas teknikës kineze

772
0

A e dini? Akupresura është një metodë e lashtë kineze që përdoret për trajtimin e mjaft sëmundjeve. Në veçanti, akupresura është përdorur për shekuj me radhë në trajtimin e gazrave, kapsllëkut dhe fryrjes. Procedura është e thjeshtë dhe lehtësimi është i garantuar pas vetëm një minute.

Ja teknika e akupresurës:

Fillimisht, gjeni një pikë presioni e cila është rreth dy gishtërinj gjerësi nën kërthizën tuaj.

Nëse e keni vendosur pikën poshtë kërthizës tuaj, me gishtërinjtë tuaj, masazhoni butësisht masën e presionit. Fërkoni këtë vend me lëvizje rrethore për një minutë.
Me masazhimin e kësaj pike presioni, menjëherë do të ndjeni lehtësim nga gazrat, kapsllëku apo fryrja.

Ky masazh gjithashtu ndihmon për të hequr qafe dhimbjen e barkut dhe të shpinës.

Akupresura rekomandohet shumë për personat me probleme të vazhdueshme të tretjes, pasi është një procedurë e thjeshtë që bëhet pa pasur nevojë për ndihmën e dikujt.