Si të dëmshpërblehemi nëse vonohet avioni. Flet eksperti: Kujdes, ruani faturat e shpenzimeve, duhet të keni..

191
0

Në emisionin e mëngjesit të A2news u diskutua për vonesat apo anulimet e fluturimeve dhe spenzimet.

Ekperti i turizmit Feriold Ozuni tregoi se ka disa skenare kur kompania nuk ka detyrim kompensiimin. Kryesorja qe duhet të dime eshte arsyeja anulimeve, sic eshte moti, grevave te aeroporteve, dhe ne te gjithe rastet kur arsyeja nuk vjen nga kompania.

Ekperti i turizmit theksoi se në momentin që udhëtimi juaj shtyhet mbi 3 orë pa 3 ore e 1 minuta e më shumë, cdo lloj shpenzimi qe kryhet per te ngrene, për transport apo per hotele, për keto shpenzime duhet te ruhet fatura. Orari i llogaritjes eshte ai zyrtar i nisjes që bën aeroporti.

Persa i perket anulimit te fluturimeve, apo ndryshimit të orarit, ai mund te vije mbi 13 ditë para. Ne kete rast ke te drejte te besh ndryshime date apo orari apo ke te drejte te maresh mbrapsht leket e biletes. Duhet te jemi te kujdesshem te kontrollojme njoftimet qe na vijne me email.

Per me shume ndiqni videot me poshte te emisionit.

Ku duhet te drejtohemi? Jane disa website nderkombetare madje kemi dhe nje kompani shqiptare qe operon ne tregun e demshperblimeve te kompanive ajrore. Ata jane avokate profesioniste te fushes qe dine te gjitha rregullat dhe kane akses ne fluturime. Prandaj nepremjet ketyre kompanive ju keni me shume probabilitet ta fitoni te drejten e demshperblimit. Ju duhet gjithmone te ruani boarding pass