Shtohen edhe tre vaksina per fëmijët e vegjël ne vendin tone

2
0

Kalendarit të detyrueshëm prej 12 vaksinash të cilat bëhen te fëmijët e vegjël do t’i shtohen edhe tre vaksina të tjera, të cilat parandalojnë sëmundje që kanë shpeshtësi të lartë në popullatën tonë.

Shtohen vaksina e kan cerit të qafës së mitrës, meningokoku, hepatiti A”, shpjegon Silva Bino.

Incidenca  e kan cerit të qafës së mitrës te gratë në Shqipëri është 9.3 për çdo 100 mijë dhe kemi numrin më të lartë të grave të prekura ndër vendet e Mesdheut. Vaksina do të aplikohet  te vajzat e vogla për të parandaluar  sëmundjen që prek gratë në moshën riprodhuese.

Keto vaksina, që shtohen në kalendarin tonë të detyrueshëm, në vende të Bashkimit Europian kanë vite që bëhen.

Silva Bino thotë se zakonisht bëhen në moshën 12 vjeç. Fëmijët në Shqipëri vaksinohen sapo lindin ndaj tuberkulozit, Hepatitit B, vijojnë me difteri tetanoz, penumokok fruth, rubeolen, poliomelit, rotavirus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.