Shqiptarët gjejnë “zgjidhje” punësimin sezonal ne Greqi (VIDEO)

1359
0

Shqiptarët gjejnë zgjidhje punësimin sezonal, ‘Fax News’ ne Kalkidhiki, interviston emigrantët (VIDEO)

Në kushtet e niveli të lartë të papunësisë në vendin tonë, mijëra shqiptarë kanë gjetur si zgjidhje punësimin sezonal në Greqi. Fax news ka udhëuar drejt shtetit helen, duke sjellë rrëfimet e vetë emigrantëve, por edhe duke pasqyruar hap pas hapi mundin dhe peripecite qe kalojne ata për të siguruar nevojat bazike të familjeve të tyre.

Ata janë angazhuar përmes punës në të zezë në bujqësi, duke siguruar të ardhura që kurrë nuk mund ti sigurojnë në shtetin e tyre. Gazetarja Ledjona Xheladinaj sjell panoramën e një dite pune të një emigranti sezonal në shtetin Helen…

[spu popup=”3524″]Shqipet ne greqi per pune sezonale[/spu]