Shqiptarë, Gjermania ka nevojë për 5 milionë punëtorë

648
0

Deri në vitin 2030, Gjermania do të ketë nevojë për 5 milionë punëtorë të rinj nga vendet tjera.

Kjo do t’i kushtojë ekonomisë së saj 525 miliardë euro.

Ndër më të kërkuarit do të jenë punëtorët e kualifikuar, profesionistët mjekësorë dhe teknikë, si dhe hulumtuesit shkencorë.

Ky konstatim del nga studimi i kompanisë këshillëdhënëse Korn/Ferry.

Për të aplikuar nëpërmjet internetit duhet të hapni një llogari në Zyrën Federale të Punësimit (https://jobboerse.arbeitsagentur.de/vamJB/startseite.html?aa=1&m=1&kgr=as&vorschlagsfunktionaktiv=true) ose mund të kërkoni punë direkt në kompanitë private