Shkoi në pyll dhe gjeti një vend të bukur mbushur me fruta. Por kur aty u kthyen pronarët, ai u trondit sepse nuk e priste!

1116
0

Një burrë shkoi për një shëtitje në pyll, kur ai papritmas kaloi në një vend të vogël të mbushur me manaferra te egra. Është shumë e zakonshme të shikosh dicka të tillë në pyjet e Australisë dhe Guinesë së Re.Në fillim, ai mendonte se disa njerëz ndërtonin keto vende për të ruajtur fruta të egra. Pas vëzhgimeve te metejshme, ai zbuloi se ndërtesa ishte vetëm 30 centimetra në diametër dhe disa shkopa të trasha përdoreshin si themelet e saj.Ajo që ishte më e habitshme ishte se kishte dhoma dhe në çdo dhomë kishte lloje të ndryshme të frutave të egra të ruajtura në to.Njeriu u ndie i habitur.Ai priste me durim që pronari të shfaqej.Pas disa orësh pritjeje, pronari më në fund u duk.

Pronari ishte një zog i vogël dhe kjo i dha njeriut një surprizë të madhe. transmeton 10gjera.com.
Ky zog ngriti një kashtë për te grumbulluar manaferrat që kishte mbledhur. Pasi pyeti përreth, burri zbuloi se ky zog që ndërtoi shtëpinë e vet quhej Kopshtari i Kaltër.

Ky zog mund të kalojë deri në dhjetë muaj duke ndërtuar një fole të ndërlikuar dhe duke e dekoruar atë me manaferrat e ngrënshëm dhe mbeturinat e hedhura. Arsyeja pse ky zog ndërton dhe dekoron kete vend me sende të ndritshme dhe manaferra te ndryshme është për të tërhequr zogjtë femra. Zogjtë meshkuj përdorin krijimin e tyre artistik dhe ushqimin që mbledhin për të tërhequr zogjtë femra.Është e vetmja lloj kafshe me këtë sjellje.

Foleja e zogjve ka një çati e cila është e thurur nga kercelli i orkides. Ata zakonisht e ndërtojnë folene e tyre në vende të hapura ose poshte pemëve të vogla. Zakonisht, një fole e zogjve të Gardeners Brown do të kishte një shkop ose disa shkopa për të vepruar si një mbështetje për folene e tyre. transmeton 10gjera.com.

Para ketij vendi ishte një oborr i madh dhe lule të kuqe në majë të një grumbulli të myshkut të gjelbër.Frutat që zogjtë grumbullonin, jo vetëm që sherbenin si dekor në fole, por edhe si ushqim per zogjte si shpërblim për punën e tyre të vështirë.Kur një zog femër afrohet në kete vend, zakonisht do të inspektojë shtëpinë e saj të ardhshme.

Nëse një zog femer është zbuluar nga mashkulli, zogu mashkull do të fillojë të levize krahët dhe të këndojë për të tërhequr partneren e tij të ardhshme.Frutat blu dhe kapaket e shisheve janë artikujt e preferuar të koleksionit të meshkujve.

Kur zogjtë meshkuj bashkohen me sukses me një zog femër, nuk do të pushojne sepse duhet të presin për ardhjen e ‘bukurisë’ tjetër. transmeton 10gjera.com.

Çfarë mendoni për këtë histori? Lini një koment dhe mos harroni të ndani me miqtë tuaj në Facebook.

/©10gjera.com
përktheu j.memeli/