Paralajmërimi i fortë i shkencëtarëve, ja kur pritet vala e tretë e koronavirusit

636
0

Covid-19 ka prekur tashme të gjithë vendet e botës, madje dhe ata që njihen per sistem cilesore shëndetësor krahasuar me vendet me të ardhura të ulëta ose të mesme.

Një prej tyre shteteve është Britania e Madhe, e cila tani po shkon drejt valës së tretë të COVID-19, paralajmërojnë shkencëtarët.

Pas relaksimit të kufizimeve të pandemisë gjatë Krishtlindjeve, ata kanë frikë se mund të çojë në një valë të tretë të pandemisë, së bashku me transmetimin në rritje dhe vdekjet e panevojshme.

Qeveria ka njoftuar se familjet në vend do të jenë në gjendje të mblidhen në grupe në shtëpi të çdo madhësie gjatë Krishtlindjeve. Por shkencëtarët pretendojnë se ky plan pothuajse në mënyrë të pashmangshme do të rezultojë në një rritje të rasteve të reja.

Disa ekspertë kanë paralajmëruar fuqimisht kundër inkurajimit të familjeve për t’u mbledhur brenda në dimër – dhe ky sugjerim nuk është vetëm për Britaninë e Madhe, por gjithashtu i zbatueshëm për të gjitha kombet e tjera.

Sipas profesorit Andrew Hayward nga Sage, relaksimi do të jetë hedhje e “karburantit në zjarrin COVID”. Sipas tij, nuk ka dyshim se ideja do të shkaktojë një rritje në transmetimin e koronavirusit.

“Ka të ngjarë të çojë në valën e tretë të infeksionit SARS-CoV-2, me spitalet që përmbyten me më shumë raste dhe vdekje më të panevojshme”, tha ai për BBC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.