Shihni zog në këtë fotografi? E keni gabim

1561
0

Më shumë se 90% e personave që shikojnë këtë fotografi nuk kanë dyshime, kafsha e fiksuar është një zog.

Por fatkeqësisht, që të gjithë gabohen dhe gjithçka për shkak të iluzionit optik të krijuar.

Kjo fotografi brenda pak orësh është përhapur me shpejtësi në rrjetet sociale, duke “çmendur” një pjesë të mirë të njerëzve.

Një iluzion optik, i cili i lejon shumicën e njerëzve që të dallojnë pjesën tjetër, e cila nuk është shumë e ndriçuar.

Nuk bëhet fjalë për sqepin e një zogu, por për veshin e një maceje.

Vetëm sytë më të mprehtë arrijnë ta dallojnë se bëhet fjalë për një mace dhe se gjithë ngatërresa bëhet për shkak të pozicionit të saj