Shenjat që na jep trupi dhe si të kuptoni dhimbjet e apandesitit

396
0

Apendiksi është një organ i vogël në formën e gishtit që ndodhet në anën e poshtme të djathtë të abdomenit. Në moshë të vogël, apendiksi është shumë i dobishëm për sistemin imunitar.

Ai ndihmon trupin të luftojë sëmundjet.Me kalimin e moshës, apendiksi resht së funksionuari dhe është i panevojshëm. Apandesiti është një sëmundje që shkaktohet nga bllokimi dhe inflamacioni i apendiksit. Ky inflamacion shkakton vështirësi në rrjedhën e gjakut. Organi mund të shpërthejë duke e shpërndarë infeksionin në pjesë të tjera të sistemit tretës.Nëse apandesiti nuk trajtohet në kohë, mund të jetë vdekjeprurës.

Cilat janë simptomat e apandesitit

Apandesiti shfaqet me shumë simptoma, por ato kryesoret janë:

Dhimbje të forta barku,

Të vjella dhe të përziera,

Konstipacion ose diare,

Fryrje abdominale

Temperaturë dhe ethe

Humbje e oreksit