SHBA heq kufizimet e periudhës Trump, lehtësira të tjera për emigrantët

598
0

Qeveria amerikane i ka dhënë fund dy politikave të periudhës së ish-Presidentit Trump që e bënin më të vështirë kualifikimin për azil për emigrantët nga Amerika Qendrore.

Prokurori i Përgjithshëm Merrick Garland tha të mërkurën se gjykatësit e emigracionit nuk duhet të ndjekin më rregullat e vendosura gjatë periudhës Trump, të cilat ua vështirësonin marrjen e statusit të azilantëve në Shtetet e Bashkuara emigrantëve që përballen me dh unë në familje apo nga bandat.

Ai tha se po i bënte ndryshimet pasi Presidenti Joe Biden e urdhëroi zyrën e tij dhe Departamentin e Sigurisë Kombëtare të hartojnë rregulla që trajtojnë çështje komplekse në legjislacionin për emigracionin, për grupe personash që duhet të kualifikohen për mbrojtje humanitare.

Lëvizja mund ta bëjë më të lehtë për emigrantët nga Amerika Qendrore që të fitojnë në proceset e gjykatave të emigracionit dhe u përshëndet nga aktivistët e emigracionit.