‘SALDI’: ndryshimi i mundshëm i datës në disa rajone

304
0

Itali/ Disa rajone do të konsiderojnë ndryshimin e datës së fillimit të uljeve te cmimeve te periudhes dimërore duke marre në konsiderate zonat e kuqe të vendosura për ditët në vijim.
Tani për tani, sipas kalendarit të përkohshëm të lëshuar nga Confcommercio, fillimi i shitjeve promovuese është praktikisht gjatë gjithë muajit janar.

Në teori, uljet duhet të fillojnë në datën e 2-të në Valle d’Aosta, Molise dhe Basilicata, në datën 4 në Abruzzo dhe Kalabri, në datën 5 në Sardenjë dhe Campania.

Dhe këto duhet të jenë Rajonet ku mund të zhvendosen datat e planifikuara duke i parashikuar ose shtyrë ato. Jashtë periudhës së ndalimeve të pushimeve, megjithatë, nisjet janë planifikuar për në Pulia, Sicili, Piemonte, Friuli Venezia Giulia dhe Lombardia. Umbria duhet të fillojë në 9, Lazio në 12.

Në gjysmën e dytë të muajit, nisja është planifikuar për në 16 për Marche dhe Provinca Autonome e Bolzano (komuna jo-turistike). Uljet do të arrijnë vetëm në fund të muajit, në Liguria, më 29 dhe më 30 në Emilia Romagna, Toskana dhe Veneto.

Sidoqoftë, në këto rajone të fundit, ishte e mundur të kryheshin shitje promovuese tashmë në 30 ditët e mëparshme. Më në fund, për të blerë në shitje në komunat turistike të Krahinës Autonome të Bolzanos, do të duhet të prisni deri në 13 Shkurt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.