Rusia kër cënon Evropën dhe gjithë Perëndimin per luftë bërthamore, përditësimet e fundit

6
0

Lufta mes Rusisë dhe Ukrainës nuk ndalet dhe rrugët diplomatike janë gjithnjë e më të largëta. Perkundrazi. Në orët e fundit klima është gjithnjë e më e tensionuar dhe kër cënime të reja vijnë për Evropën dhe gjithë Perëndimin. Dhe mundësia që Finlanda të mund të hyjë në Evropë dhe NATO nuk ndihmon për ta lënë situatën të qetë. Rusia sigurisht që nuk qëndron heshtur duke pritur por rifillon kercenimet e saj per një luftë të mundshme bërthamore.

Drejtuesit e Kremlinit, siç raporton edhe gazeta Corriere della Sera, iu përgjigjën gjithashtu veprimeve strategjike të zbatuara nga NATO në Evropën Lindore percjell shqiptari.net. Dhe buza atomike mbetet në qoshe. “Fjalimet e pafundme të analistëve të huaj për luftën e NATO-s me Rusinë nuk qetësohen.

Për më tepër, cinizmi i kokave perëndimorë që flasin po bëhet gjithnjë e më i hapur. Ata përpiqen të paraqesin tezën se Rusia është e frikshme. bota duke vënë në rendin e ditës një konflikt bërthamor”. Kështu flet Dmitri Medvedev, nënkryetar i Këshillit të Sigurimit të Federatës Ruse, shumë besnik ndaj Putinit dhe një nga me te rreptit e Kremlinit.

Shkurtimisht, frika po bëhet gjithnjë e më reale. “Një konflikt i këtij lloji gjithmonë rrezikon të kthehet në një luftë të vërtetë bërthamore. Do të jetë një skenar katastrofik për të gjithë. Kjo është evidente, ndaj nuk duhet të gënjejmë veten dhe të tjerët. Prandaj NATO duhet të mendojë për pasojat e mundshme të veprimeve të saj”, përfundoi Medvedev.

Arsyet që e shtynë Medvedevin të bëjë këto deklarata janë furnizimi me armë në Kiev dhe trajnimi i ushtarëve ukrainas në përdorimin e armëve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.