Rrjetet sociale ne Amerike në 2018, shumica perdorin Facebook dhe Youtube por te rinjtë përdorin masivisht edhe..

1056
0

Përdorimi i rrjeteve sociale ne Amerike në 2018, shumica perdorin Facebook dhe Youtube por te rinjtë janë perdorues te shumtë të Snapchat and Instagram

 

Sipas sondazhit mbi rrjetet sociale nga Pew Research Center, tek te rintë ne SHBA, tregohet se Facebook dhe Youtube dominojnë hapësiren e rrjeteve sociale, por më të rinjte, 18 – 24 vjec, përdorin një varietet me te madh të rrjeteve sociale sic jane Instagram, Twitter apo Snapchat.

78 % te kesaj grupmoshe perdorin Snapchat nderkohë qe perodimi i Facebook për këtë grupmoshë është 80 %, ndersa Instagram i cili është nën pronësine e Facebook,  përdoret nga 70 % , përcjell shqiptari.net

Më shuml se një e treta tashmë perdor dhe Instagram

 

Pew Research Center

Shumica e përdoruesve të këtyre rrjeteve, i vizitojne këto platforma çdo dite transmeton shqiptari.net

Pergatiti shqiptari.net