Rritje e rasteve me Covid ne Gjermani, por ja cfare thote Merkel per izolimin e vendit dhe mbylljen e shkollave

507
0

Angela Merkel ka këshilluar që të mos udhëtojë jashtë vendit në zonat me rrezik për koronavirusin, por ka treguar Italinë si një destinacion të mundshëm sepse “nuk është në rrezik”. Ndër të tjera, Kancelarja Gjermane vuri në dukje “kujdes të madh” me të cilin vendi ynë përballet me urgjencën: “Në Evropë ka shumë zona në rrezik, nuk do të ishte shumë e përshtatshme të shkoni atje për pushime. Ju mund të udhëtoni në Gjermani dhe zona të tjera Evropianët që nuk janë në rrezik “.

Covid, ngjitjet në rritje në Gjermani: kundërmasat – Gjermania do të vendosë një kufi maksimal për personat që vizitojnë partitë në hapësirat publike dhe private si një masë për të përmbajtur infeksione nga Covid-19. Kancelarja Angela Merkel e bëri të ditur në fund të një takimi me krerët e qeverive të 16 shteteve federale gjermane, ose të butë. Merkel vuri në dukje se, së bashku me kthimin e turistëve nga pushimet, “partitë private përfaqësojnë një shkak të rëndësishëm” të rritjes së infeksioneve. Prandaj, mbi këtë, “është e nevojshme të reagohet”. Ndoshta, një rregull do të miratohet në ditët në vijim për të siguruar që partitë dhe ngjarjet publike të jenë të kufizuara në 50 persona.

Merkel: “Jo më bllokime” – Norma për të kufizuar infeksionet, po, por bllokime te tjera në asnjë mënyrë. Ky është qëllimi i Angela Merkel për javët dhe muajt në vijim. “Ne duam të punojmë në një mënyrë të synuar në rajone dhe në një shkallë lokale. Ne nuk duam më një bllokim të përgjithësuar,” tha Kancelari.

Merkel: “Për të garantuar shkollën për aq kohë sa të jetë e mundur” – Në Gjermani duke u ndeshur me pandeminë, një nga objektivat kryesorë është padyshim të sigurohet që viti shkollor të vazhdojë pa ndërprerje. “Fëmijët duhet të jenë në gjendje të shkojnë në shkollë dhe kopsht për aq kohë sa të jetë e mundur,” tha Angela Merkel. Një problem, ai i shkollës, i përbashkët për të gjitha vendet. Pavarësisht nga “kujdesi i madh”, edhe në Itali, sot më shumë se kurrë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.