Risi/ Shqiptaret ne itali mund te prenotojne takimin ne Questure edhe online ne keto 2 qytete

507
0

Me situaten e krijuar te koronavirusit, është e rëndësishme të kufizohen të gjitha mundësitë e mbledhjeve brenda zyrave publike. Për këtë arsye, disa Zyra te Policisë kanë vendosur të ndryshojnë mënyrën e prenotimit për lëshimin dhe rinovimin e lejes së qëndrimit. Në fakt, të dy Selitë e Policisë së Napolit dhe Milanos tani përdorin një faqe të veçantë që ju lejon të rezervoni takimin tuaj në një mënyrë të thjeshtë dhe të drejtuar.

Platforma quhet PrenotaFacile dhe ju lejon të rezervoni një sërë shërbimesh të tilla si rinovimi i lejes së qëndrimit. Në këtë mënyrë, ne përpiqemi të shmangim radhët e gjata dhe grumbullimet e mundshme në zyra, duke pasur parasysh urgjencën shëndetësore të shkaktuar nga Coronavirus. Konkretisht, portali u dedikohet atyre që kanë nevojë të organizojnë një takim për:

  • lëshimi / rinovimi / kopja e lejes së qëndrimit për trajtim mjekësor, shtatzëni dhe patologji;
  • lëshimi / rinovimi / kopja e lejes së qëndrimit në përputhje me nenin. 31 t.u. im.;
  • lëshimi / rinovimi / kopja e lejes së qëndrimit në përputhje me dekretin legjislativ 30/2007;
  • shndërrimi nga mbrojtja ndërkombëtare në punë;
  • lëshimi / rinovimi / kopja e lejes së qëndrimit për arsye ndërkombëtare dhe mbrojtje të veçantë;
  • lëshimi / ripërtëritja e një leje qëndrimi për kërkesë / marrje pa shtetësi.

Pasi të keni arritur në sit dhe të keni zgjedhur provincën, sistemi ju lejon të zgjidhni ditën dhe orën e emërimit në Zyrën e Emigracionit për berjen e aplikimit dhe dorëzimin e të gjithë dokumentacionit të nevojshëm. Çdo hap është i shpjeguar dhe ndjekur mirë, në mënyrë që ta bëjë më të lehtë për të gjithë përdorimin e faqes. Pasi të jenë futur të gjitha të dhënat, programi ju lejon të printoni faturën e rezervimit, të kompletuar me barkod dhe kod qr.

Në Milano, në të vërtetë, shërbimi i rezervimit të takimeve për sektorin e Autorizimit dhe sektorin e Refugjatëve të Zyrës së Emigracionit ka qenë tashmë aktiv që nga 22 korriku i kaluar 2020. Sidoqoftë, në Napoli, ai u hap në 2 dhjetor: këtu, në faqen e internetit të Selia e Policisë, ne lexojmë se LibroFacile është mënyra e vetme e lejuar për të rezervuar shërbimet e përshkruara në Zyrën e Emigracionit të Selisë së Policisë së Napolit. Natyrisht, pasi të jetë rënë dakord për ditën dhe orën e emërimit, është e detyrueshme të respektohet thirrja dhe të respektohen të gjitha masat e kontrollit dhe administrimit të urgjencës koronavirus.

Faqja e webit PrenotaFacile

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.