‘Reddito di emergenza 2021’, nga sot mund të aplikoni: cilat janë kërkesat

1294
0

Duke filluar nga sot, 7 Prill, deri në fund të muajit, është e mundur të dërgoni aplikimin për të marrë të Ardhurat e Urgjencës 2021 të konfirmuara nga Dekreti i Mbështetjes. Pra, le të përpiqemi të rikuperojmë se kujt i drejtohet, cilat janë kërkesat për ta kërkuar atë dhe si funksionon.

Siç raporton faqja e internetit e INPS, për të marrë të Ardhurat e Urgjencës 2021, disa kërkesa duhet të plotësohen. Kjo masë lejon që familjet që janë në vështirësi financiare për shkak të pandemisë të marrin një rimbursim ekonomik për muajt Mars, Prill dhe Maj. Këto janë tre pagesa mujore të barabarta me 400 euro, dhe posaçërisht për ta marrë atë ju duhet:

Të keni të ardhura, duke iu referuar pagesës mujore të shkurtit 2021, nën pragun e barabartë me shumën e të ardhurave të emergjencës (400/800 euro në varësi të përbërjes së njësisë familjare). Për ata që jetojnë në një shtëpi me qira, pragu i të ardhurave nga hyrja rritet me një të dymbëdhjetën e vlerës vjetore të qirasë, sipas deklaratës ISEE

Jini rezident në Itali

Pasuria e pasurive të patundshme prej më pak se 10 mijë euro që i referohen vitit 2020. Pragu rritet me 5 mijë euro të tjera për secilin anëtar të njësisë familjare përveç aplikantit, deri në një maksimum prej 20 mijë eurosh. Tavani gjithashtu mund të rritet me 5 mijë euro të tjera në rastin e anëtarëve me aftësi të kufizuara ose jo të vetë-mjaftueshme

Keni një ISEE që nuk i kalon 15 mijë euro

Mungesa në familjen e anëtarëve që marrin ose kanë marrë një nga ndihmat COVID-19, të tilla si ato të destinuara për punë sezonale në turizëm, llixha, argëtim dhe sporte.

Përveç kësaj, të ardhurat e urgjencës janë të destinuara për ata që kanë ndaluar marrjen e Naspi dhe DIS-COLL ndërmjet 1 korrikut 2020 dhe 28 shkurt 2021, ose për ata që kanë një ISEE të vlefshme, të zakonshme ose aktuale., Që nuk i kalon 30 mijë euro.

Kur të aplikoni

Kërkesa për të ardhura emergjente 2021 mund të paraqitet në INPS duke filluar nga nesër 7 Prill, deri më 30 Prill. Për të paraqitur aplikimin, duhet të keni një DSU të vlefshme. Mandatoryshtë e detyrueshme për ta bërë atë në internet, dhe ka dy mënyra për të shkuar: ose përmes faqes së internetit të INPS, ose përmes Patronatit.

Ju kujtojmë se përfitimi nuk është në përputhje me përfitimet Covid, me përfitimet e pensionit, qofshin ato direkte apo indirekte. Me përjashtim të ndihmës së zakonshme të aftësisë së kufizuar dhe trajtimeve të paaftësisë civile. Për më tepër, ajo nuk mund të kombinohet me të ardhurat nga vetë-punësimi, paga totale bruto e të cilave është më e lartë se pragu maksimal i të ardhurave familjare, i identifikuar në lidhje me përbërjen e bërthamës. Përfundimisht, ai nuk është as në përputhje me pensionin e të ardhurave ose shtetësisë të marra në kohën e paraqitjes së aplikimit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.