Reddito di cittadinanza, maksi-operacion në 5 rajone: Zbulohen 5 mijë raste të parregullta | Mes tyre edhe pronare te Ferrari..

26
0

Ata i merrnin të ardhurat nga shtetësia pa pasur të drejtë. Një total prej 4,839 raste të parregullta u zbuluan nga karabinierët gjatë një maksi operacioni në Campania, Puglia, Abruzzo, Molise dhe Basilicata. Mashtrimi ndaj shtetit kap shifrën e gati 20 milionë eurove. Vetëm në zonën napolitane, kishte 2,441 fitues të parregullt: mes tyre edhe Camorra, parkingje abuzive, grabitës, mashtrues dhe punëtorë të paligjshëm.

Disa kishin një Ferrari, disa një varkë, disa apartamente të shumta, disa një makinë me qira me 27 makina, disa një shkollë kërcimi. Madje ka edhe nga ata që kanë shpikur të kenë fëmijë. U gjetën parregullsi në 12% të 38,450 familjeve të kontrolluara për një kampion prej 87,198 personash. Rreth 1,338 fitues të paligjshëm ishin tashmë të njohur për policinë për arsye të tjera dhe 90 prej tyre kanë dënime ose precedentë për krime të rënda të lidhura me shoqatat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.