Raketa kineze, autoritetet italiane japin alarmin: “Qëndroni në shtëpi, larg dyerve dhe dritareve” Gatishmëri në 10 rajone italiane

1132
0

Fragmentet në rënie të raketës hapësinore kineze ‘Long March 5B’ mund të prekin nje nga dhjetë rajonet italiane. Kjo u konfirmua nga Mbrojtja Civile. Këto janë Umbria, Lazio, Abruzzo, Molise, Campania, Basilicata, Puglia, Kalabria, Siçilia dhe Sardenja. Parashikimi i kthimit në Tokë është caktuar për 2:24 të mëngjesit të 9 majit, me një diferencë kohore pasigurie prej 6 orësh. Këshilla e ekspertëve është të qëndroni brenda ndërtesave.

Parashikimet e kthimit, vë në dukje Mbrojtja Civile, do t’i nënshtrohen azhurnimeve të vazhdueshme sepse ato janë të lidhura me sjelljen e vetë raketës dhe me efektet që dendësia atmosferike u jep objekteve që bien, si dhe atyre që lidhen me aktivitetin diellor. Në intervalin kohor të shqyrtuar, ekzistojnë tre trajektore që mund të përfshijnë Italinë. Tabela teknike – e përbërë nga ASI, një anëtar i zyrës së Këshilltarit Ushtarak të Kryeministrit, përfaqësues të Ministrisë së Brendshme – Departamenti i Zjarrfikësve, Mbrojtjes – Coi, Forcat Ajrore – Isoc dhe Punët e Jashtme, Enac, ENAV , Ispra dhe Komisioni Special i Mbrojtjes Civile të Konferencës së Rajoneve – do të vazhdojnë, së bashku me përfaqësuesit e rajoneve potencialisht të përfshira, për të ndjekur të gjitha operacionet e kthimit, duke siguruar analiza dhe azhurnime mbi evolucionin e operacioneve.

“Qëndro në shtëpi, larg dyerve dhe dritareve” “Në bazë të informacionit të vendosur aktualisht nga komuniteti shkencor – nënvizon Mbrojtja Civile – është e mundur të sigurohet një informacion i dobishëm për popullatën në mënyrë që ajo të miratojë vetë-mbrojtje me sjellje me përgjegjësi : nuk ka gjasa që fragmentet të shkaktojnë shembjen e ndërtesave, të cilat për këtë arsye do të konsiderohen më të sigurta sesa vendet e hapura “. Sidoqoftë, këshillohet që të “qëndrojë larg dritareve dhe dyerve të xhamit; fragmentet që ndikojnë në çatitë e ndërtesave mund të shkaktojnë dëme, duke i shpuar çatitë vetë dhe dyshemetë themelore, duke shkaktuar kështu edhe rrezik për njerëzit”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.