Qeni i familjes e tërheq zvarrë babain e 2 fëmijëve dhe e çon tek moli, por atje gati sa nuk i ra të fikët nga ajo që pa

1608
0

Nëse jeni dikush që mendon se qentë janë vetëm kafshët tuaja normale, kjo histori do t’ju tregojë se sa gabim jeni.

Një djalë dyvjeçar u largua nga familja e tij kur ata kishin per dreke disa nga miqtë e tyre. Aleksandri i vogel ishte zhdukur për disa çaste para se familja e tij të vërente se çfarë kishte ndodhur.

I vetmi që vuri re zhdukjen e Aleksandrit ishte qeni i familjes, Leala. Djali i vogël ishte kurioz dhe nëse ka ndonjë kafshë që mund të përputhet me kuriozitetin e një fëmije të vogël, është një qen. Deri në kohën kur Leala gjeti Aleksandrin, ishte pothuajse tepër vonë.

Leala instinktivisht e dinte se nuk ishte atje ku djali i vogël duhej të ishte. Ajo u përpoq të kthehej në shtëpi sa më shpejtë që mundte dhe filloi të lehte. Babai i Aleksandrit e ndoqi qenin poshtë në digë dhe e gjeti djalin e pandërgjegjshëm. Ai kaloi 27 minuta tronditje duke u përpjekur për të ringjallur fëmijën me përdorimin e CPR. Paramedikët shpejt do të arrinin dhe ta vendosnin fëmijën në gjendje të qëndrueshme.

Aleksandri u transportua në spital e Brisbanes për ndihmë të mëtejshme mjekësore. Mjekët u thanë prindërve të Aleksandrit se duhet të presin që fëmija të përmirësohej. Ai u vendos pastaj në një komë të provokuar për të përmshpejtuar procesin e shërimit. Pas dy ditësh në koma të shkaktuar, Aleksandri dhe prindërit e tij u zgjuan me lajme të mrekullueshme.

Djali i vogël nuk tregoi shenja të dëmtimit të trurit! Falë reagimit të shpejtë të qenit, babai i Aleksandrit David ishte në gjendje t’i jepte atij ndihmen e shpejte CPR që nevojitej për të shpëtuar jetën e tij. Davidi mund të ketë qenë i dobishëm në shpëtimin e jetës së djalit të tij, por ai nuk po merr asnjë meritë. Qeni mund të jetë miku më i mirë i njeriut, por qeni është gjithashtu një mik për fëmijët e vegjël.10gjera.com/