Punë ne Itali, bum ofertash, bizneset veshtiresi në gjetjen e personelit..

1485
0

Në “Stasera Italia” flitet për vështirësinë e kompanive në gjetjen e personelit

Me ardhjen e verës, dy javët e fundit kanë parë një bum në shpalljet e vendeve të punës në të gjithë sektorët, madje edhe ata më të prekurit nga pandemia. Sidoqoftë, nuk ka asnjë punëtor të interesuar për të plotësuar këto pozicione, siç tregohet nga “Stasera Italia”.

“Më ndodhi që disa njerëz zgjodhën të zgjedhin subvencionin, ‘disoccupazione’, në vend që të përfshiheshin”, shpjegon sipërmarrësi Aurora Minetti për korrespondentin e emisionit. “Ne po kërkojmë figura të specializuara, por nuk mund t’i gjejmë. Ka nga ata që preferojnë të punojnë ilegalisht dhe të marrin te ardhura nga papunësia ose të ardhura nga shtetësia”, tregon Jessica Pietra, kreu i një agjencie punësimi.

Në realitet, megjithëse kërkimi për stafin e verës eshte ne rritje, oferta kryesisht ka të bëjë me praktikantë ose punë në çdo rast të paguar me paga te uleta.