Psikologët: Tregohuni të vëmendshëm! Këto fraza tregojnë se partneri juaj nuk ju do më…

880
0

Psikologët pohojnë se ekzistojnë modele specifike të sjelljes që tregojnë se marrëdhëniet tuaja kanë arritur në një rrugë qorre ose thjesht nuk kanë qenë serioze që prej fillimit.

Përveç kësaj, studiuesit përmendin fjalë specifike ose ndërtime gjuhësore që mund të prishin çdo marrëdhënie, ose mund të sinjalizojnë se partneri juaj nuk ju pëlqen më.

Ja një listë me fjalë dhe fjali të tilla që një person i dashuruar kurrë nuk do t’ia thoshte bashkëshortit të tij/saj.

Nuk kam përse të të jap llogari

Natyrisht, partnerët tanë nuk duhet të merren në pyetje dhe nuk duhet të shpjegojnë çdo hap që ndërmarrin, por është normale të thuhet se si ka kaluar dita ose të ndash me ta një problem që keni patur.

Këto janë vetëm nevoja të rregullta njerëzore. Nëse ai/ajo nuk dëshiron ta bëjë atë, atëherë ai/ajo ndoshta nuk do t’ia dijë për atë që po mendoni.

Njerëzit që të duan kurrë nuk e marrin një kërkesë për të treguar se si e kaluan ditën e tyre me armiqësi.

“Nuk është problemi im! “ose” Është problemi yt!”

Fjalë të tilla janë një shenjë e qartë se marrëdhëniet tuaja po vijnë drejt fundit. Nëse partneri juaj nuk është i interesuar për problemet tuaja, edhe nëse i kërkoni ndihmë, atëherë ai/ajo nuk ka më ndjenja për ju.

Njerëzit që duhen gjithmonë do të gjejnë kohë për të ndihmuar njëri-tjetrin, edhe nëse është e papërshtatshme për ta.

“Nëse nuk të pëlqen, gjej një tjetër.”

Një person përpiqet t’ju manipulojë me fjalë të tilla. Ai/ajo nuk dëshiron të ndryshojë dhe sinqerisht beson se ju duhet të jetoni me të metat e tij/saj. Nëse nuk ju pëlqen – ju jeni të lirë të ikni.

Njerëzit që duhen janë gati të bëjnë kompromise në shumicën e rasteve, janë më të butë në komunikim dhe gjithmonë respektojnë opinionin e partnerit të tyre.

Nuk të besoj!

Këto fjalë zakonisht thuhen nga njerëz që nuk kanë besim, apo edhe më keq nga njerëz që duan të dominojnë. Ata kërkojnë justifikime në situata që ti nuk kishe faj aspak.

Ajo që është më e mundshme, megjithatë, është se ky person vetëm kërkon një arsye për të pasur një debat ose dëshiron të ndahet.

Njerëzit që duhen zakonisht dëgjojnë dhe vënë veshin njëri-tjetrin.

Bëj çfarë të duash!

Këto fjalë tregojnë se partneri juaj është i largët dhe indiferent ndaj jush. Ai/ajo nuk do t’ia dijë se çfarë do të bëni në situata të vështira dhe nëse do të jeni në gjendje të gjeni mënyrën e daljes.

Partneri juaj dëshiron që ju të merreni me pyetjet, të cilat nuk e përfshijnë atë direkt, me ju.

Njerëzit që duhen gjithnjë do të bashkëpunojnë dhe ata do t’ju ndihmojnë të bëni një zgjedhje. Ata nuk do të largohen nga ju kur të jeni në udhëkryq.

Megjithëse, ndoshta nuk është mënyra më e mirë për të ndërtuar marrëdhënie duke kërkuar vëmendje në çdo zgjedhje të vogël.

Po e ekzagjeron!

Partneri juaj mund t’i thotë këto fjalë kur përpiqeni ta bëni atë të ndihet fajtor. Ju duhet të kujtoni se ka një mundësi që ju me të vërtetë po e mendoni shumë gjatë.

Nëse ndodh kjo situatë, duhet të qetësoheni, mendoni thellësisht dhe shpjegojani partnerit tuaj se çfarë ju shqetëson. Mos harroni, “Po e ekzagjeron,” nuk mund të jetë një përgjigje.

Pyetni partnerin tuaj që t’ju japë një shpjegim të plotë. Por nëse ai/ajo ende i përsërit këto fjalë, atëherë ndoshta ai/ajo nuk ju do më.

Të dua me të vërtetë!

Ju do të thoni: “Nuk mund të jetë e vërtetë! Ai/ajo thotë se më do! “Por fjala” me të vërtetë “zakonisht përdoret kur partneri juaj ndihet fajtor dhe përpiqet të provojë se ai / ajo ende ju pëlqen.

Këto fjalë mund të përdoren si një justifikim për të shpjeguar sjelljen e tij të keqe.

Nëse partneri juaj përdor një nga fjalitë e listës sonë dhe pastaj ai/ajo thotë se “me të vërtetë” ju do, atëherë ndoshta nuk është e vërtetë. Ajo që është më e mundur është që partneri juaj mund të përpiqet të manipulojë ndjenjat tuaja.

Nëse asnjë nga fjalët e përmendura më sipër nuk është pjesë e marrëdhënieve tuaja, atëherë nuk ka arsye për të dyshuar në sinqeritetin e “Unë të dua”.

Ndonjëherë ne mund të dëgjojmë fjalë të ndryshme nga partnerët tanë, sepse ata janë inatosur, mërzitur ose ofenduar. Por nëse partneri juaj ka ndjenja për ju, ai/ajo kurrë nuk do të përpiqet të thotë fjalë të këqija ndaj jush.

Cilat fjalë i konsideroni si sinjal se partneri juaj nuk ju do më?

/Lezhanews/