PS dominim total ne Tirane, ja njësia e vetme ku PD fitoi

291
0

PS ka dominuar të gjithe elektoratin e kryeqytetit, duke lënë pas thuajse në cdo njësi Partinë Demokratike.

Në të gjithë bashkinë e drejtuar nga Veliaj, PS dominon me 50% të votave, krahasuar me PD që ka marr vetëm 37 % të votave.

Ka vetëm një zonë të Tiranës, në të cilën, partia demokratike ka dale fituese.

Ajo është njësia 8, ku në zemër të Tiranës, demokratët kanë kaluar në avantazh me 2% më shumë se sa partia në pushtet. Kjo zonë ka qenë bastion i së djathtës, por socialistët e kishin aneksuar së fundmi, gjë që u rikthye në identitet të dielën e kaluar.

Në këtë njësi, socialistët nuk arritën t’i siguronin dot një vend në parlament kryetarit të partisë, Ervin Bushati, i cili e humbi betejën që në zonën e vetë elektorale.

Vota pro socialistëve nuk është një dukuri vetëm e zonës urbane, por edhe e hapësirës rurale të Tiranës.

Gjithsesi, përtej bashkisë Tiranë, në këtë qark, PD ka ruajtur territoret e saj të sigurta në zonën e Kamzës dhe Paskuqanit. Drejtimi i bashkisë në fjalë nga Rakip Suli nuk ka ndryshuar mendjen e banorëve që historikisht japin votë blu.

Socialistët kryesuan edhe në Kavajë, pavarësisht se me vetëm 150 vota më shumë se demokratët.

Vora dhe Rrogozhina sërish dhanë votë mbështetëse për qeverinë.

                                      PS               PD

Bashkia Tiranë                50               37

Baldushk                        47               41

Kashar                           52               35

Ndroq                             54               35

Petrelë                            59               36

Pezë                               60               31

Vaqarr                           52               39

Bërzhitë                         63               28

Dajt                                51               33

Farkë                             52               37

Krrabë                            72               22

Shëngjergj                      48               41

Zall Bastar                     51               36

Zall Herr                        62               30

Njësia 1                          52               35

Njësia 2                          48               40

Njësia 3                          49               37

Njësia 4                          49               37

Njësia 5                          52               34

Njësia 6                          54               34

Njësia 7                          49               39

Njësia 8                          43               45

Njësia 9                          47                42

Njësia 10                        50               38

Njësia 11                        45               43

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.