Prindërit humbën djalin e tyre 4 vjeçar në një stacion treni dhe e kërkuan për 5 vjet, Por kur e gjetën, ndodh e papritura dhe ata nuk kishin guximin të bashkoheshin me të …

597
0

Është e paqartë sesi Liu Quoqing dhe gruaja e tij Zhang Mei humbën djalin e tyre Liu Qiangqiang. Liu mund të kujtojë vetëm se ndodhi 10 vjet më parë kur ata ishin duke pritur për një tren në qytet që të vizitonin të afërmit e tyre. Në stacionin e trenit, kur po blinin disa ushqime, djali i tyre u zhduk pa qenë në dijeni të tyre. Qiangqiang ishte vetëm katër vjeç në atë kohë. Që atëherë, prindërit zemërthyer filluan kërkimin e gjatë dhe të vështirë për djalin e tyre të humbur. Ata kishin kërkuar kudo, madje edhe në krahinat fqinje, por nuk e gjetën dot.

Në një moment, Zhang vuajti edhe depresionin e pikëllimit. Për fat të mirë, ata linden një vajzë më vonë. Megjithatë, ata ende ndiheshin sikur u mungonte diçka në jetën e tyre. Ata vazhduan ta kerkonin dhe kurrë nuk hoqën shpresat për ta gjetur atë një ditë. Kërkimi gjithashtu e varferoi familjen.

Koha fluturoi dhe kaluan pesë vjet. Ndërsa shumica e fqinjëve të tyre kishin lëvizur në shtëpitë e reja të ndërtuara në zona më të mira, Liu dhe familja e tij ende jetonin në të njëjtën shtëpi të vogël. Kërkimi për të birin e tyre të humbur gjatë gjithë këtyre viteve kishte harxhuar kursimet e familjes. Për më tepër, për të kërkuar djalin e humbur, Liu nuk kishte shumë kohë për të gjetur punë.
Një ditë, Liu po bisedonte me disa fqinjë në pjesën lindore të fshatit të tyre. Një fqinj i quajtur San shkon tek ai dhe i thote “Liu, pashë djalin tënd. Ai shkon në shkollë ,në shkollën fillore Diyi në qytet. Duket sikur ai është adoptuar nga një familje e pasur. Kam dëgjuar se burri i familjes është një biznesmen i fuqishem. Shkoni dhe shikoni vete “.

Fqinjët u emocionuan pasi dëgjuan lajmin e mirë. Liu ishte shumë i emocionuar dhe nuk mundi të priste të shkonte në qytet për të verifikuar me sytë e tij nëse djali që San kishte përmendur ishte me të vërtetë biri i tij. Megjithatë, disa fqinjë ishin ende skeptike dhe e pyesin San, “Mos e ngaterroni? Ka ndodhr kohë më parë. A jeni i sigurt se ju ende mund ta njihni djalin e Liuit? ”
San iu përgjigj me vendosmëri: “Jam absolutisht i sigurt për këtë. E mbaja djalin në krahë kur ishte fëmijë. Mbaj mend se ai ka një shenjë dalluese unike në një nga krahët e tij. ”

Liu nuk kishte asnjë arsye të dyshonte se San do të sajonte një histori për diçka kaq të ndjeshme. Kështu, ai vendosi që së pari të shkojë vete në qytet për ta verifikuar atë para se tia tregonte gruas se tij.

Ditën tjetër, Liu mori një tren heret në qytet. Sapo arriti, pyeti për shkollën fillore Diyi dhe e gjeti atë pas njëfarë kohe. Ai priti para derës së shkollës gjithë pasditen deri në kohën e pushimit. Në atë kohë, shumë prindër ishin duke pritur jashtë për fëmijët e tyre. Liu ishte mes tyre. Ai po shpresonte se do ta shihte sërish djalin e humbur. Më në fund nxënësit dolën. Liu shikoi secilin prej me kujdes duke hapur syte. Papritmas, një fytyrë e njohur erdhi në sytë e tij: një djalë i pastër dhe i veshur ishte duke ecur drejt tij dhe ai ishte Qiangqiang. Liu u gezua, dhe lotët rrodhen nga sytë e tij në mënyrë të pakontrolluar. Ai ndjeu një dëshirë të fortë të nxitonte te djali i tij dhe ta perqafonte atë. Por një plak erdhi në rrugën e tij dhe e përshëndeti djalin. Njeriu i vjetër e ndihmoi djalin të veshë xhaketën e tij,pastaj i dha ushqim, dhe ata u futen në një makinë.

Liu ishte i zhgënjyer. Por ai nuk donte ta humbiste djalin e tij edhe një herë. Ai mori shpejt një taksi dhe i kërkoi shoferit të ndiqte makinën ku u fut djali i tij.Prindërit humbën djalin e tyre katërvjeçar në një stacion treni dhe e kanë kërkuar atë për pesë vjet.Ata gjetën një ditë djalin e tyre, por nuk kishin guximin të bashkoheshin me të …

Është e paqartë sesi Liu Quoqing dhe gruaja e tij Zhang Mei humbën djalin e tyre Liu Qiangqiang. Liu mund të kujtojë vetëm se ndodhi 10 vjet më parë kur ata ishin duke pritur për një tren në qytet që të vizitonin të afërmit e tyre. Në stacionin e trenit, kur po blinin disa ushqime, djali i tyre u zhduk pa qenë në dijeni të tyre. Qiangqiang ishte vetëm katër vjeç në atë kohë. Që atëherë, prindërit zemërthyer filluan kërkimin e gjatë dhe të vështirë për djalin e tyre të humbur. Ata kishin kërkuar kudo, madje edhe në krahinat fqinje, por nuk e gjetën dot.

Në një moment, Zhang vuajti edhe depresionin e pikëllimit. Për fat të mirë, ata linden një vajzë më vonë. Megjithatë, ata ende ndiheshin sikur u mungonte diçka në jetën e tyre. Ata vazhduan ta kerkonin dhe kurrë nuk hoqën shpresat për ta gjetur atë një ditë. Kërkimi gjithashtu e varferoi familjen.

Koha fluturoi dhe kaluan pesë vjet. Ndërsa shumica e fqinjëve të tyre kishin lëvizur në shtëpitë e reja të ndërtuara në zona më të mira, Liu dhe familja e tij ende jetonin në të njëjtën shtëpi të vogël. Kërkimi për të birin e tyre të humbur gjatë gjithë këtyre viteve kishte harxhuar kursimet e familjes. Për më tepër, për të kërkuar djalin e humbur, Liu nuk kishte shumë kohë për të gjetur punë.

Një ditë, Liu po bisedonte me disa fqinjë në pjesën lindore të fshatit të tyre. Një fqinj i quajtur San shkon tek ai dhe i thote “Liu, pashë djalin tënd. Ai shkon në shkollë ,në shkollën fillore Diyi në qytet. Duket sikur ai është adoptuar nga një familje e pasur. Kam dëgjuar se burri i familjes është një biznesmen i fuqishem. Shkoni dhe shikoni vete “.

Fqinjët u emocionuan pasi dëgjuan lajmin e mirë. Liu ishte shumë i emocionuar dhe nuk mundi të priste të shkonte në qytet për të verifikuar me sytë e tij nëse djali që San kishte përmendur ishte me të vërtetë biri i tij. Megjithatë, disa fqinjë ishin ende skeptike dhe e pyesin San, “Mos e ngaterroni? Ka ndodhr kohë më parë. A jeni i sigurt se ju ende mund ta njihni djalin e Liuit? ”

San iu përgjigj me vendosmëri: “Jam absolutisht i sigurt për këtë. E mbaja djalin në krahë kur ishte fëmijë. Mbaj mend se ai ka një shenjë dalluese unike në një nga krahët e tij. ”
Liu nuk kishte asnjë arsye të dyshonte se San do të sajonte një histori për diçka kaq të ndjeshme. Kështu, ai vendosi që së pari të shkojë vete në qytet për ta verifikuar atë para se tia tregonte gruas se tij.

Ditën tjetër, Liu mori një tren heret në qytet. Sapo arriti, pyeti për shkollën fillore Diyi dhe e gjeti atë pas njëfarë kohe. Ai priti para derës së shkollës gjithë pasditen deri në kohën e pushimit. Në atë kohë, shumë prindër ishin duke pritur jashtë për fëmijët e tyre. Liu ishte mes tyre. Ai po shpresonte se do ta shihte sërish djalin e humbur. Më në fund nxënësit dolën. Liu shikoi secilin prej me kujdes duke hapur syte. Papritmas, një fytyrë e njohur erdhi në sytë e tij: një djalë i pastër dhe i veshur ishte duke ecur drejt tij dhe ai ishte Qiangqiang. Liu u gezua, dhe lotët rrodhen nga sytë e tij në mënyrë të pakontrolluar. Ai ndjeu një dëshirë të fortë të nxitonte te djali i tij dhe ta perqafonte atë. Por një plak erdhi në rrugën e tij dhe e përshëndeti djalin. Njeriu i vjetër e ndihmoi djalin të veshë xhaketën e tij,pastaj i dha ushqim, dhe ata u futen në një makinë.

Liu ishte i zhgënjyer. Por ai nuk donte ta humbiste djalin e tij edhe një herë. Ai mori shpejt një taksi dhe i kërkoi shoferit të ndiqte makinën ku u fut djali i tij.