Pellumb Pipero: Në fund të majit të hapen edhe fundjavat, le te fitojme pak imunitet

390
0

Edhe pse situata ne vendin tone po shkon drejt përmirësimit, raste të reja me koronavirus vijojne te shenohen cdo dite.

Lidhur me situatën në Shqiperi ka folur mjeku Pëllumb Pipero, i cili tha se në fund të këtij muaji Shqipëria nuk do të ketë më kufizime në lëvizje.

Mjeku theksoi se intensiteti i virusit ka rënë dhe se numrat janë në ulje të qëndrueshme, po ashtu ai shtoi se rastet në vendin tonë përgjithësisht janë asimptomatikë

Në lidhje me grumbullimin e njerëzve në protesta, Pipero tha se nëse do ketë shtim rastesh pas 10 apo 14 ditësh, tregon se pikërisht këto grumbullime janë bërë shkaktaret.

“Intensiteti i virusit ka rënë, numrat janë në ulje të qëndrueshme, grafiku ka oshilacione, por vijnë nga strategjia jonë që gjurmon rastet dhe kontaket e afërta. Pra kemi pasur diku 15 apo 5, por rastet përgjithësisht janë asimptomatikë. Historia jonë me COVID po shkon drejt mbylljes.

Virusit nuk i shkojnë batuat, por në fundjavë ka rrezik për grumbullimin e njerëzve, shtohet rreziku për shtimin e numrave. E gjykoj të arsyeshme fundjavën më të shtrënguar, por them se ecuria e epidemisë më bën optimist se fundi i muajit do të jetë tërësisht i lirë.

Do të sugjeroja që në fund të majit të hapeshin të gjitha zonat. Nga ekspozimi mund të fitojmë edhe më shumë imunitet…Besoj që në fund të majit të hapen edhe fundjava”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.