Pasi funeralit të nënës, gruaja shkoi në bankë për të kontrolluar kartën që gjeti tek sendet e saj, Por ajo nuk e priste të vërtetën zemërthyese që do të zbulonte më pas!

10628
0

Për fat të keq, ne ditet e sotshme eshte bere e zakonshme qe fëmijët te kujdesen vetëm për paratë dhe trashëgiminë e prindërve të tyre,e nuk shqetesohen per thinjat apo gjunjte e dobet te tyre.
Një ditë, Emily mori një telefonatë ku e lajmeruan se nëna e saj sapo kishte vdekur. Ajo u trodnit shume kur dëgjoi lajmin e hidhur te vdekjes se papritur te nenes se saj. Pas varrimit, Emily u kthye në shtëpinë e saj të vjetër, ku nëna e saj qëndronte, pasi u zhvendos në një qytet tjetër prej punes se saj. Nderkohe qe ajo po sistemonte te gjitha sendet e nënës së saj ne nje kuti, Emily zbuloi kartën bankare të nënës se ndjerë.

Më vonë, ajo shkoi në bankë për të tërhequr paratë nga llogaria bankare e nënës.
Ajo nuk mendoi shumë për numrin e PIN-it, pasi mendonte se nëna e saj mund të përdorte më së shumti ditëlindjen e saj si numer Pin-i. Për habinë e saj, Pini ishte i gabuar.

Ajo më pas kujtoi se si nëna e saj përqendrohej vetëm në rritjen e saj pasi babai i saj vdiq kur ajo ishte vetëm katër vjeç. Nëna e saj kurrë nuk u rimartua kështu që Emili ishte e sigurtë se nëna e saj kishte vendosur si kod ditelindjen e babait të saj për të përkujtuar dashurinë e saj të vetme.Keshtu Emily bëri një përpjekje të dytë duke përdorur datën e ditëlindjes së babait të saj të ndjerë si PIN. Megjithatë, përpjekja e saj dështoi përsëri.

Në atë moment, Emili ishte e zhgënjyer dhe e zemëruar pasi nuk ishte në gjendje të tërhiqte parate nga llogaria e nënës së saj. Më vonë, ajo bëri një përpjekje tjetër, por këtë herë, karta e saj u ‘gëlltit’ nga makina ATM!
Ajo nuk kishte zgjidhje tjetër përveçse të kthehej në bankë me certifikatën e vdekjes së nënës së saj për të tërhequr paratë.
Megjithatë, doli që nëna e saj kishte zgjedhur qe mos zbulonte informacionin e saj personal për askënd, madje as për vajzën e saj. Me sa duket, banka i tha asaj të merrte një kartë të re bankare. Kjo ishte e vetmja mënyrë që Emili mund ti merrte paratë.

Këtë herë, Emily mendoi shumë për PIN-in. Papritmas, diçka i erdhi në mendje.
Ishte dita e saj e dasmës. Dita kur nëna e saj i tha se ishte dita me e lumtur ne jeten e saj.
Dita kur ajo në mënyrë të përsëritur i tha burrit të saj për t’u kujdesur për Emilin, vajzën e saj të vetme.
Më pas, Emily u përpoq të përdorte ditën e dasmës si PIN. Çuditërisht, ky ishte PIN-i i saktë!

Emili nuk mund të mbante lotët e saj. Ajo kishte qenë e zënë gjate gjithe kohes dhe shumë shpejt pasi u largua ,u martua, rrallë kthehej në shtëpi për të vizituar nënën e saj. Ndonjëherë, ajo madje harronte ta telefononte nenen per ditelindjen e saj. Megjithatë, nëna e saj ende e donte dhe nuk e harroi kurrë Emilyn.

Emily ndihej fajtore ,madje edhe gjatë momentit të saj të fundit. Tani, ajo mund të ketë para, por ajo kurrë nuk do të arrijë ta shohë nënën e saj përsëri

/©10gjera.com
përktheu j.memeli/