Itali/ Pasaporte vaksinimi, palestra dhe pishina jane pro: “Kështu ne mund të rihapemi”

204
0

Ideja e një çertifikate vaksinimi tërheq pishinat dhe palestrat. “Po për pasaportën e vaksinimit dhe për çdo instrument të njohur nga profesionistë të shëndetit që ju lejon të rihapni shpejt dhe të ktheheni në normalitet”, thotë në Messaggero Giorgio Averni, presidenti i klubit Volco në Romë, Antico Tiro.

Paolo Barelli, presidenti i Federatës Italiane të Notit, i bën jehonë: “Pasaporta e vaksinimit me siguri do të ishte një mënyrë e mirë për të rihapur aktivitetet”. Marco Bisciaio, Federata Kombëtare Parkour e Gjimnastikës Italiane, me të njëjtin mendim: “Pasaporta e vaksinës është e mirëseardhur. Mbyllja e palestrave ishte një gabim”.

“Unë vazhdimisht marr thirrje telefonike nga njerëz që dëshirojnë të kenë qasje në objektet sportive dhe pavarësisht se e dinë se sa e rëndësishme dhe e dobishme do të ishte, veçanërisht për disa, unë jam i detyruar të them jo”, shpjegon pronari i nje palestre.

“Duhet të ketë vaksina. Sipas vlerësimeve të teknikëve, mbase deri në korrik do të kemi një përqindje të lartë të vaksinuar. Kam frikë, megjithatë, se në atë pikë shumë pishina do të falimentojnë. Sporti nuk është vetëm ai i kampionëve të mëdhenj, ai është një element thelbësore për mirëqenien psikofizike të njerëzve dhe më duket se kjo është harruar nga politika ”.

“Sporti forcon sistemin imunitar dhe është gjithashtu i rëndësishëm në një nivel psikologjik. Përveç kësaj, strukturat e ndryshme kanë punuar për të siguruar mjediset. Ka fëmijë midis 5 dhe 7 vjeç, për shembull në gjimnastikën artistike, të cilët po bënin aktivitete përgatitore. Nëse nuk i lejojmë ta bëjnë atë për një ose dy vjet, do të shohim rezultatet në disa Lojëra Olimpike. Në vendet e tjera, përgatitja ka vazhduar, “thotë Bisciaio.

“Si qytetar e pranoj që pasaporta e vaksinimit prek privatësinë, por është e mirëpritur nëse nevojitet për të rifilluar aktivitetet, të cilat deri tani, në shumë raste, janë në një kolaps ekonomik dhe psikologjik. Ne kemi qenë të mbyllur për një vit dhe, me Dekreti Ristori, kemi marrë 4000 euro dhe pastaj dy mijë të tjerë. Një shumë e pamjaftueshme për të mbuluar shpenzimet. Ka nga ata që nuk kujdesen dhe vazhdojnë pa paguar. Dhe ka nga ata që, duke mos mbajtur zotimet e marra, vijnë në gjeste ekstreme ”, thotë Laura Filipponi, menaxhere e Fitness e Lungotevere.

“Po për pasaportën e vaksinimit dhe mjetet për t’u rihapur në mënyrë të sigurt. Meqenëse palestrat u mbyllën, na është dashur të pezullojmë mësimin e teknikave të vetëmbrojtjes, por dhuna nuk është ndalur, me të vërtetë, izolimi në shtëpi është përkeqësuar shumë situata ”, përfundon Deborah Carravieri, instruktore e mbrojtjes së grave në Bono Academy-Sesto San Giovanni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.