Para se të ndërronte jetë, burri egoist kërkoi që të varrosej bashkë me të gjithë paratë e tij. Gruaja ia plotësoi amanetin burrit koprac, por ja si veproi

744
0

Shumë njerëz përpiqen të jetojnë me vlera në jetë, pasi duan të lënë pas një trashëgimi të mirë.Megjithatë, ka disa njerëz me deshira egoiste pavarësisht se si ndikon kjo tek njerëzit rreth tyre. Një grua e dinte se asnjëherë nuk mund të përfitonte nga egoizmi dhe lakmia, por për fat të keq, burri i saj nuk kishte të njëjtin mendim. Pra, kur burri i saj bëri një kërkesë egoiste në shtratin e vdekjess, gruaja e dinte se ishte koha për t’i dhene atij një mësim.

Ishte një herë një njeri që kishte punuar shumë gjatë gjithë jetës së tij. Ai i ruante paratë dhe urrente ti shpezonte ato. Meqenëse ai kishte punuar kaq shumë për të kursyer paratë, ndjeu se e meritonte të mbante gjithçka për vete dhe të mos i linte asgje gruas së tij.

Njeriu i donte paratë e tij më shumë se çdo gjë,saqe dashuria e tij për paratë shkoi aq larg sa donte ti merrte paratë me vete ne varr.

Pak para se të ndërronte jetë, burri e kerkoi gruan e tij për të dhënë dëshirën e tij të fundit. “Tani dëgjo, kur te iki nga kjo botë unë dua që ti të marrësh të gjitha paratë e mia dhe ti vendosësh në arkivol me mua. Sepse dua ti marr të gjitha paratë e mia në jetën e përtejme, “i tha burri gruas së tij.

Gruaja u tmerrua nga kërkesa egoiste e bashkëshortit të saj, por më vonë ra dakord t’i varroste paratë me të kur ai të ndërronte jetë.

Një ditë, burri ndërroi jetë dhe gruaja ishte midis plotesimit të dëshirës së tij të fundit egoiste apo mbajtjes se parave për vete. Ajo ishte një grua e fjalës dhe nuk donte ta thyente premtimin e saj. Papritmas, një ide e shkëlqyer erdhi në mendjen e saj.

Në funeralin, trupi i bashkëshortit qendronte i shtrirë në arkivol, ndërsa gruaja e tij, e veshur me të gjitha te zeza ishte ulur pranë mikes se saj më të mirë. Kur erdhi koha për të varrosur burrin, sipërmarrësit u përgatitën për të mbyllur arkivolin dhe gruaja papritmas u kërkoi atyre të ndaleshin.

“Prisni një minutë”, u tha bashkëshortja .

Pastaj gruaja u afrua në arkivol dhe vendosi një kuti këpucësh pranë trupit të bashkëshortit të saj . Ajo më pas tundi kokën e saj tek sipërmarrësit, një gjest për t’i lejuar ata të mbyllnin arkivolin dhe ta varrosnin.

Mikja e saj më e mirë që ishte ne dijeni te kerkeses qesharake ishte në mosbesim me veprimin e gruas, kështu që ajo e pyeti gruan për kutine e këpucëve. Shpresoj se nuk keni qenë aq e çmendur sa t`ia vinit të gjitha paratë atij njeriu koprac, “i thanë miqtë me te mire gruas

Pastaj gruaja u kthye tek mikja e saj me e mirë, “Po, ja kisha premtuar. Unë nuk mund të gënjej. I premtova atij se unë do ti vendosja atë para në arkivol me të. ”

“‘Kjo do te thote qe ju vendoset çdo cent të parave të tij në arkivol me të?’” Pyeti shoqja.

“Sigurisht,” u përgjigj gruaja. “Te gjitha paratë, i vura në llogarinë time dhe ia futa aty atij në një cek, meqë ashtu i donte me vete”

Gruaja e mbajti premtimin ndaj bashkëshortit të saj egoist….

/©10gjera.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.