OBSH ngre alarmin: Një në tre persona në rrezik nga mungesa e aktivitetit fizik, ja cfarë duhet të bëni..

233
0

150 minuta me intensitet mesatar, ose 75 minuta aktivitet fizik me intensitet të lartë në javë. Ky është sugjerimi që vjen nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH), për të shmangur rrezikun prej sëmundjeve kardiovaskulare si sulmet në zemër dhe goditjet në tru, diabeti i tipit 2, demenca dhe kanceret e gjiri dhe zorra e trashë.

Sipas mjekes Aurora Dollengberg ecja 30 minuta në ditë eshte e rendesishme por kjo nuk mjafton.. Ndqini videon më poshte per me shume..