Objekte që kemi në shtëpi që shkaktojnë kancer. Nuk e prisja të dytën, unë e përdor 3 herë në ditë..

684
0

Nëse i njohim objektet përreth nesh, është e qartë se shumë prej tyre mund të jenë të dëmshme për shëndetin tonë. Studimet e fundit shkencore konfirmojnë se në jetën e përditshme ne përdorim objekte që përmbajnë lëndë kancerogjene të rrezikshme si formaldehidi, triclosan dhe naftalinë … Dhe ku janë këto përbërje kimike? Epo, mund t’i gjeni në kuzhinë, në banjë dhe në dhomat e shtëpisë suaj …

Prandaj ju ftojmë të lexoni informacionin e mëposhtëm … Nuk është kurrë tepër vonë për ta kthyer shtëpinë tuaj në një zonë kimikisht të sigurt!

Deodorantët/ Ato mund të shkaktojë probleme të tjera respiratore akute. Por pak e dinë se, përveç kësaj, freskuesit modern përmbajnë substanca të paqëndrueshme që shkaktojnë zhvillimin e qelizave malinje në trup. Këshilla jonë është që të përdorim më pak agjentë kimikë për të pastruar sipërfaqet e ndryshme të shtëpisë. Në vend të kësaj, duhet t’i jepni përparësi mjeteve natyrore. Një mënyrë e lehtë për të përmirësuar ajrin në shtëpi është të vloni një lëkurë limoni ose portokalli.

Pastë dhëmbësh dhe gargarë/ Triclosan dhe Fluoro janë substanca standarde në përbërjen e pastave. Këto komponime, megjithatë, janë shumë të rrezikshme.

Është koha për të përdorur një përbërje natyrale organike higjienike orale!

Këpucë të pista dhe të vjetra/ Kur të hyni në shtëpi, është më mirë t’i vendosni menjëherë këpucët në një dollap të veçantë. Fakti është se, së bashku me këpucë, ne sjellim në shtëpi shtëpi kimikate të dëmshme, të tilla si plumbi dhe pesticidet. Edhe zakoni i magazinimit të këpucëve të vjetra është shumë i rrezikshëm. Komponimet kimike mund të jenë të pranishme në thembrat e këpucëve dhe të kontaminojnë atmosferën e shtëpisë.

Qirinj dekorativë/ Shkopi i këtyre qirinjve shpesh përmban plumb, për të rritur kohëzgjatjen. Ky element shkakton mosbalancim hormonal në njerëz të moshave të ndryshme. Fëmijët mund të kenë probleme me të mësuarit dhe humbjen e vëmendjes nëse ka shumë plumb në shtëpi. Plumbi i akumuluar në trup kontribuon në zhvillimin e qelizave të kancerit. Prandaj … është më mirë për të zvogëluar sasinë e qirinjve dekorativë në shtëpi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.