Nuk ndodhte prej 20 vitesh, Euro bie poshtë dollarit

249
0

Monedha e perbashket Euro ka rënë poshte dollarit për herë të parë në gati 20 vjet.

Kjo pasi lufta në Ukrainë e shtyn monedhën të vijojë të ulet, raporton BBC.

Një euro bleu 0,998 dollarë në tregun valutor, me një rënie prej 0,4% në tregtimin e ditës.

Frika se Rusia mund të kufizojë furnizimet e Evropës me energji ka rritur shanset për recesion në zonën e euros.

Banka Qendrore Evropiane ka mbetur prapa bankave të tjera qendrore në rritjen e normave, duke dobësuar më tej euron.

Monedhat priren të rriten kur banka qendrore përkatëse rrit normat e interesit, pasi investitorët ndërkombëtarë shikojnë një kthim më të madh për mbajtjen e aktiveve me çmim në atë monedhë.

Dollari ka qenë gjithashtu i fortë muajt e fundit, i nxitur nga rritja e normave të interesit nga banka qendrore amerikane dhe investitorët që kërkojnë strehën e sigurt të aktiveve të dollarit në kohë trazirash globale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.