Një njeri i pasur në shtratin e vdekjes i kërkon katër bashkëshorteve e tij nëse ata do të qëndrojnë me të. Përgjigjja e gruas së tij të parë e bën te derdhi lot!

1915
0

Një sipërmarrës i pasur ka ‘katër gra’ dhe e donte gruan e tij të katërt më shumë nga të gjitha gratë e tjera. Ai e mbuloi me dhurata dhe siguroi që ajo të jetonte një jetë luksoze. Një ditë, diçka ndodhi me sipërmarrësin që e bëri të kuptojë se cili nga katër bashkëshortet e tij kujdesej më shumë.

Njeriu i pasur e admironte shumë edhe gruan e tij të tretë. Ai ishte jashtëzakonisht krenar për të, sepse ajo ishte e bukur dhe shpesh do ta prezantonte gruan e tij të tretë para shokëve dhe kolegëve të tij. Megjithëse ishte i kënaqur me gruan e tij të tretë, ai kishte një ndjenjë të pakëndshme që ajo mund ta linte një ditë për një burrë tjetër.

Ai gjithashtu kishte ndjenja të thella për gruan e tij të dytë dhe e donte atë jashtëzakonisht. Ajo ishte e duruar dhe e kuptueshme. Sa herë që ai kishte ndonjë problem ose thjesht kalonte një ditë të keqe në punë, ai i kërkonte gruas së tij të dytë keshilla dhe ajo e këshillonte gjithmone.

Gruaja e parë e sipërmarrësit ishte shumë besnike ndaj tij dhe ajo bënte pjesën më të madhe të punëve të shtëpisë . Kjo e bënte të dukej e lodhur gjatë gjithë kohës. Ai nuk ishte shumë i dashur me gruan e tij të parë për shkak të faktit se ajo ishte më e vjetër dhe jo aq tërheqëse sa gratë e tjera.

Një ditë biznesmeni u sëmur rëndë.
Ai mori lajmin se vuante nga nje semundje e pasherueshme dhe u përball me faktin se mund të vdiste shpejt.
Ai mendonte me vete: “Kam katër gra tani, por unë do të vdes vetëm, ky do të jetë një fund i mjerë për mua”.

Ai i thirri të katra gratë e tij në shtratin e tij të spitalit.
Iu drejtua gruas së tij të katërt dhe i tha: “Ju jeni gruaja që kam dashur më së shumti në jetën time dhe ju kam dhënë gjithçka që mund të keni ëndërruar dhe më shumë. A do të qëndroni besnikë për mua gjatë ditëve të mia të fundit dhe madje edhe pasi të kem shkuar? ”
“Mos u mbështetni në atë”, u përgjigj gruaja e katërt dhe u largua nga dhoma pa shikuar prapa. Fjalët e saj ishin të ashpra dhe pikëllimi u përhap brenda tij.

Ai u kthye te gruaja e tij e tretë dhe tha: “Unë të dua me gjithë zemrën time.A do të qëndroni pranë meje dhe do të kujdeseni për mua për aq kohë sa unë kam jetë për të jetuar ? ”
Ajo u përgjigj duke thënë “Jo. Kam aq shumë gjera që ende dua të bëj në jetë dhe nuk pranoj ta shpenzoj atë kohe në këtë dhomë spitalore duke u kujdesur për ty. “Ajo vazhdoi duke thënë” Nëse vdes, unë nuk do të hezitoj të martohem ”

Biznesmeni u habit nga fjalët e gruas së tij të dytë. Lotët filluan të formoheshin në syte e tij. Ai dukej pothuajse i pashpresë me gruan e tij të dytë dhe i beri asaj të njëjtën pyetje që bëri për dy bashkëshortet e tjera. Ai tha: “Gjithmonë kam pyetur për mendimet dhe këshillat tuaja. Ti me ke ndihmuar sa herë që kam ardhur tek ty me një problem dhe tani unë kërkoj ndihmën tende per herë të fundit. A do të qëndrosh me mua derisa të mos jem më pjesë e kësaj bote? ”
Ajo e shikoi atë me një shprehje të pikëlluar dhe u përgjigj me butësi: “Më vjen keq”. Ajo vazhdoi: “Këtë herë nuk jam në gjendje te ndihmoj, unë nuk mund të bëj kaq shumë për ty.” Ajo u ngrit dhe ndërmori hapa të mëdha drejt derës. Sipërmarrësi filloi të qajë ngadalë kur kuptoi se gratë që ai donte e kishin lënë atë.

“Do të qëndroj me ty”, dukej një zë nga këndi i dhomës. “Unë do të qëndroj me ty dhe do te ndjek edhe deri kur të shkosh në jetën e përtejme”, tha gruaja e parë e burrit. Ai e shikoi këtë grua që qëndronte pranë tij, ajo dukej e dobet,me floke te thinjura qe tregonin moshen e saj.

Burri e mbajti dorën afër zemrës së tij dhe filloi të bërtiste. Ai nuk e kishte trajtuar ate sic e meritonte te trajtohej, dhe prapeseprape ishte i vetmi person qe nuk e braktisi.

Kjo histori është një alegori dhe mund të zbatohet për të gjithë ne. Ne të gjithë kemi katër gra në jetë.

Gruaja jonë e katërt është trupi ynë. Ne shpenzojmë kaq shumë përpjekje dhe para për t’u kujdesur për trupat tanë në mënyrë që të shohim më të mirën tonë. Ne zbukurojmë trupat tanë me rroba të bukura dhe harxhojmë sasi të mëdha parash pas trendeve të fundit. Megjithatë, trupat tanë nuk do të zgjasin dhe me kalimin e kohës nuk do të mbetet asgjë prej tij.

Gruaja jonë e tretë është statusi social, fuqia dhe pasuria. Ne përpiqemi për njohjen shoqërore dhe pasurinë kur ne jemi të gjallë vetëm për të humbur çdo gjë kur kalojmë.

Gruaja jonë e dytë përfaqëson familjen dhe miqtë tanë. Ndërsa ne jemi gjallë, këta njerëz veprojnë si shkëmbinjte tanë dhe mund të mbështetemi në to për të na ndihmuar në kohën tonë të nevojës, por pa marrë parasysh se sa marredhenie te afert kemi me ta, ata nuk do të jenë në gjendje të na shoqërojnë në jetën e përtejme.

Gruaja jonë e parë është në fakt shpirti ynë ose ndjenja e vetes. Shpesh e injorojmë këtë pjesë të vetvetes, ndërkohë që jemi të verbuar nga dëshira për të grumbulluar pasuri materiale. Është e rëndësishme të mbani mend se ju duhet të qëndroni të vërtetë për veten tuaj dhe të kujdeseni për shpirtin tuaj. Është e vetmja gjë që do të qëndrojë në përjetësi me ju.
/©gatuajshendetshem.com
përktheu j.memeli/