Nje lajm i keq per shqiptaret, nuk ndodhte ne vendin tone që prej vitit 1993..

762
0

Kriza që po kalon ekonomia shqiptare, e shkaktuar edhe nga COVID-19 ka çuar në nivele rekord deficitin buxhetor.

Ky tregues arrin, sipas të dhënave të Ministrisë së Financave, në 73 miliardë lekë ose rreth 590 milionë euro. Ky është niveli më i lartë i deficitit që prej vitit 1993. Por, gjatë 30 viteve të fundit, historia ka njohur disa periudha me nivel të lartë të deficitit buxhetor, çka tregon edhe për një situatë të vështirë financiare të vendit.

Pas viteve ’90 të ndërrimit të pushtetit, një periudhë problematike nga qenë viti famëkeq 1997 me skemat piramidale. Më pas, rekordi i deficitit buxhetor u vendos në vitin 2009, që përkon me periudhën kur po ndërtohej rruga Durrës-Kukës.

I lartë ishte deficiti edhe në 2013-n, periudhë e ndërrimit të pushteteve, që u shoqërua me rënie të të ardhurave buxhetore dhe krijim të detyrimeve të prapambetura dhe një marrëveshje të ngushtë me FMN.

Situata përsëritet këtë vit, me një deficit edhe më të thellë, për shkak të krizës që po shoqëron pandeminë e COVID-19.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.