Një “dhuratë nga qielli” për kryeministrin shqiptar! Mediat greke sulmojnë Ramën: Do “mbys” fshatrat greke me afganë

57
0

Strehimi i refugjatëve nga Afganistani ka qenë kryelajmi i kësaj vere, por mesa duket jo vetëm në Shqipëri. Fqinjët grekë gjithashtu janë të shqetësuar lidhur me planet “djallëzore” që sipas tyre po bëhen për të asimiluar pakicën në Shqipëri.

Sipas mediave, kryeministri Edi Rama ka planifikuar që t’i strehojë afganët në Himarë dhe në zona të tjera me minoritarë, për të zhdukur pakicën greke, ndaj edhe kërkojnë ndërhyjen e menjëherëshme nga qeveria, gazeta Shqip.

Pjesë nga artikulli i mediave greke:

Një “dhuratë nga qielli” për kryeministrin shqiptar Edi Rama, në planet e tij për të “mbytur” fshatrat grekë të Epirit të Veriut me mijëra refugjatë nga Afganistani, duke ndryshuar përbërjen demografike të rajonit, erdhi me marrjen e pushtetit në vend i largët aziatik nga talebanët.

Ajo që ai nuk ka arritur të arrijë që nga viti 2016, nën pretekstin e të ashtuquajturit “plani i rigjenerimit bregdetar”, në Adriatik, ligjet që ai miraton mbi pronën e grekëve dhe lëvizjen e njerëzve nga veriu shqiptar, ai i ofroi ai brenda natës u rrëzua nga SHBA në Afganistan.

Tashmë, qeveria Rama ka shprehur gatishmërinë e saj për të “pritur” refugjatët afganë që përpiqen të largohen nga vendi, pasi ata kanë qenë partnerë në shërbimet dhe misionet diplomatike perëndimore, duke argumentuar se po i jep reciprokisht mbështetjen amerikane dhe të tjera. Aleatët e NATO -s, pranimi i Shqipërisë në Institucionet euroatlantike, gazeta Shqip.

Shtë vlerësuar se shqiptarët duan të presin përfundimisht 70,000 afganë në territoret e banuara nga pakica greke dhe veçanërisht në zonën e Chimarra, në mënyrë që grekët të bëhen pakicë. Në fakt, nëse plani përfundon (do të përfundojë, nëse nuk ka reagim të fortë nga Athina), pakica greke do të ekzistojë vetëm në letër…

Shtë një plan që u përpunua shpejt pas krizës në Afganistan nga këshilltarët turq të kryeministrit greko-shqiptar, i cili tani po përpiqet ta zbatojë atë, nën maskën e ndihmës pozitive në krizën e ardhshme humanitare, duke pretenduar se kjo është e kërkuar nga ndërgjegjja e tij aleate, gazeta Shqip.

Që nga e enjtja (26/08), kryeministri shqiptar po reciton një “poezi të re” për afganët që vendi i tij do të pranojë në territorin e tij, në mënyrë që të qetësojë reagimet edhe të bashkatdhetarëve të tij, duke thënë se afganët të cilët do të arrijë në vendin e tij “Ata nuk janë njerëz të zakonshëm”! Ai më tej shpjegoi se “banda” afgane prej 2,000 personash që do të mbërrijnë në Shqipëri, natyrisht nën drejtimin turk, janë artistë, gazetarë, kineastë, aktorë (sic) dhe në përgjithësi të famshëm nga rrjetet ndërkombëtare të filmit./Përktheu gazeta Shqip