Një burrë shkon të tërheqë para në bankomat, papritmas prek diçka me dorën e tij dhe aty ndodh e papritura

950
0

Nuk është se është kaq e lehtë për të gjetur para rastësisht, por nganjëherë mund të ndodhë. Dhe nëse po, çfarë do të bënit me këto para?

Bobby Puryeas-it i ndodhi dhe ai bëri zgjedhjen e tij. Një ditë ai duhej të tërhiqte ca para dhe kur ai iu afrua ATM-ve ai pa se kishte disa para të braktisura.

Ai mendoi se personi që kishte tërhequr para tij kishte harruar ato dhe kështu i mori ato.

Kishte 500 dollarë amerikanë, çuditshëm që dikush kishte tërhequr dhe harruar kaq shumë para.

Bobby donte t’i kthente paratë pronarit të tij të ligjshëm dhe shkoi në bankë, por arkatari nuk donte të pranonte paratë dhe thirri menaxherin.

As bosi nuk e dinte se çfarë të bënte me këto para dhe Bobby në atë pikë u kërkoi atyre që të kontrollonin se kush ishte klienti që kishte përdorur ATM-në përpara tij, shkruan ShkodraNews. Menaxheri tha se ata do të kontrollonin dhe do të njoftonin Bobby-n.

Ditën tjetër Bobi mori një telefonatë nga banka.

Ata kishin arritur të identifikonin personin që kishte përdorur ATM dhe ishte një grua e vjetër 92-vjeçare me emrin Edith.

Edith kishte shkuar për të tërhequr paratë për të paguar qiranë prej 480 dollarë, por ajo për një moment harroi të merrte me vete paratë që sapo kishte tërhequr.

Edith ishte shumë e lumtur kur i thanë asaj se Bobby kishte gjetur paratë e saj dhe vendosi t’i jepte 20 dollarët e mbetura për ta falënderuar, shkruan ShkodraNews. Pas pagimit të qirasë ata do të kishin qenë paratë e vetme të mbetura që ajo të arrinte në fund të muajit.

Por Bobby nuk i pranoi paratë, përkundrazi atij i lindi një ide tjetër. Ai telefonoi bankën dhe u tha atyre që të transferonin 200 USD nga llogaria e tij tek zonja.

Ndërsa po telefononte, një nga kolegët e tij të punës e dëgjoi dhe donte gjithashtu të dhuronte 100 dollarë për zonjën.

Në bankë, zëri i gjestit të bukur të Bobby-t ishte përhapur dhe disa punonjës vendosën të bënin një mbledhje fondesh për të ndihmuar Edith-in, ata arritën të mbledhin deri në 300 dollarë.

Pas kësaj, Bobby shkroi një post në profilin e tij të Facebook në të cilin ai i tregoi të gjithë historinë, e cila shpejt u bë virale dhe arriti në më shumë se 150 mijë aksione.

Gruaja ishte shumë e lumtur për të gjetur një njeri të ndershëm dhe bujar si Bobby, përveç që kishte gjetur 500 USD e saj, ajo ka marrë 600 më shumë.

Megjithëse ai vetë nuk kishte shumë para, ai nuk mund të lejonte që Edith të mbetej pa para. Pas disa ditësh, Bobby përmes një postimi tjetër donte të falënderonte të gjithë njerëzit që e mbështetën dhe gjithashtu tha se e kishte ftuar Edithin për festën e Falënderimeve.

Përveç kësaj, burri gjithashtu kontaktoi një shoqatë vullnetare që kujdeset për njerëzit e moshuar që të mund të ndihmonin edhe Edithin. Këta njerëz e vizitojnë atë në baza ditore dhe Bobby u tha atyre ta thërrasin në rast se Edith ka nevojë për ndonjë lloj ndihme.

Asnjëri prej nesh nuk mund të ndihmojë të gjithë njerëzit në nevojë, por ne të gjithë mund të ndihmojmë dikë.

Çfarë mendoni për gjestin e këtij njeriu bujar? Jepni një koment dhe mos harroni të ndani këtë histori të bukur me miqtë tuaj. /Përshtati: ShkodraNews