Ngjyrat dhe rihapja, Speranza nënshkruan dy urdhëresat e reja në fuqi nga sot deri në 30 Prill

413
0

Ngjyra e rajoneve: Ministri i Shëndetësisë, Roberto Speranza, bazuar në të dhënat dhe indikacionet e Dhomës së Kontrollit të CTS të 2 Prillit 2021, nënshkroi dy Urdhëresa të reja.

Ato do të hyjnë në fuqi nga sot e marta 6 deri më 30 prill.
Rajonet me ngjyra, nënndarja e re në grupe
Ngjyra e rajoneve: nënndarja e re në grupe

Urdhëresa e parë konfirmon për pesëmbëdhjetë ditë të tjera qëndrimin në zonën e kuqe për Rajonet e Kalabrisë, Campania, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardia, Piemonte, Pulia, Toskana dhe Valle d’Aosta transmeton shqiptari.net.

Urdhëresa e dytë parashikon kalimin në zonën portokalli për Rajonet e Marche, Veneto dhe Provincën Autonome të Trentos.

Masat mund t’i nënshtrohen masave të tjera më kufizuese të miratuara tashmë në territore. Në varësi të brezave, do të zbatohen rregullat në fuqi pas dekretit të 15 Marsit (duke përjashtuar ditët nga 3 në 5).

Në përgjithësi, pra, ndarja e Rajoneve dhe Provincave Autonome, në lidhje me masat e kontrollit, nga 6 deri më 30 Prill 2021 është si më poshtë:

zona e kuqe: Kalabria, Campania, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardia, Piemonte, Pulia, Toskana, Val d’Aosta
zona portokalli: te gjitha te tjerat.
Ngjyra e rajoneve: shkollat ​​fillojnë përsëri, mësimet fillojnë edhe në zonën e kuqe, por vetëm deri në klasën e gjashtë

Nga nesër, e Mërkurë 7 Prill, shkollat ​​do të rihapen gjithashtu në zonën e kuqe ku vetëm nxënësit, duke filluar nga kopshti deri në klasën e gjashtë, do të mund të marrin pjesë personalisht. Sipas të dhënave të mbledhura nga Tuttoscuola, në lidhje me zonat e kuqe, rreth 5.6 milion studentë do të ndjekin mësimet në prani të rreth 8.5 milion studentëve të regjistruar në shkolla shtetërore dhe të barabarta.

Në zonën portokalli, nga ana tjetër, mësimi ballë për ballë duhet të zhvillohet për nxënësit e foshnjërisë, shkollën fillore dhe të gjitha klasat deri në klasën e tetë. Për nxënësit e shkollave të mesme, mësimi ballë për ballë duhet të garantohet të paktën 50 për qind, dhe deri në një maksimum prej 75 për qind.

Në përmbledhje, do të ketë një total prej 5.6 milion (65.5%) nxënës në shkollë dhe 2.9 milion (34.5%) në DAD, me alternimin e zakonshëm prej 50% për studentët e shkollave të mesme në rajonet në të cilat lejohet.

Duke iu referuar sektorëve të ndryshëm shkollorë, gjithsej 1,393,010 fëmijë në kopshte (100%), 2,605,865 nxënës të shkollës fillore (100%), 1,019,904 nxënës të shkollës së mesme do të ndjekin aktivitetet mësimore në shkollë. Klasa (59.5%) dhe pjesërisht të alternuara në 50% 549.929 nxënës të shkollës së mesme (19.7%).


Presidentët rajonalë nuk do të jenë në gjendje të nxjerrin urdhëresa në lidhje me mbylljen e shkollave, përveç përjashtimeve

Presidentët rajonalë nuk do të jenë në gjendje të lëshojnë urdhra mbylljeje në të gjitha shkollat ​​deri në klasën e gjashtë në zonën e kuqe. Në zonën portokalli, rregullat mbesin të njëjta, pra mësimi ballë për ballë për të gjithë dhe nga 50 në 75% për nxënësit e shkollave të mesme. Megjithatë, presidentët e rajonit mund të japin vetëm masa:

Në provincat ku incidenca kumulative javore e infeksioneve tejkalon 250 raste për 100,000 banorë.

Në zonat ku qarkullimi i varianteve të SARS-CoV-2 rezulton në një rrezik të lartë të difuzivitetit ose shkakton sëmundje të rëndë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.